• BIST 9558.3
  • Altın 2487.933
  • Dolar 32.508
  • Euro 34.8335
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Yüksekova belediyesi kadın meclisini kurdu

Yüksekova belediyesi kadın meclisini kurdu
Şehir yönetiminde kadınların daha fazla söz sahibi olmasını amaçlayan Yüksekova Belediyesi, Kadın Meclisini kurdu.

Yüksekova Belediyesi Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıyla kuruluşunu açıklayan Kadın Meclisi, toplumda ve kent yönetiminde kadınların hakettikleri yerde olmaları için çalışmalar yürüteceklerini belirttiler.

Özellikle belediye çalışmalarında beraber hareket etmeleri gerektiği ve tüm çalışmalarda faal olarak bilgi alışverişinde bulunulacağı kaydedildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Yüksekova Belediye Eş Başkan Vekili Adile Kozay, “Devletçi Erkek egemenlikli zihniyet yıllardır kadının ne giyeceğinden tutun ne zaman evleneceğine kadar hepsi erkek egemenlikli zihniyet tarafından belirlenmiş, adeta kadın hiçleştirilmiş kendi özünden uzaklaştırılmıştır. Kadın toplumsuz, toplumda kadınsız bırakılmıştır.

Kadın toplumdan uzaklaştırılmış kendisine yabancılaştırılmıştır. Bizde bunun önüne geçip bundan sonra kadınların her yerde söz sahibi olmasını sağlamak için meclisimizi kurarak bir adım atmış bulunmaktayız.

Belediyenin Kent Kadın Meclisi ile kadınların kent konseyinde daha iyi temsil edilmesinin yanında kentin örgütlü ve örgütsüz tüm kadınlarının toplumla olan iletişimi geliştirilmesi, kadının yaşama katılması ve meclis çatısı altında kendi özgün platformu oluşturması açısından kadın meclislerin oluşturulması da bir o kadar önemlidir" dedi.

Daha sonra kısa bir açıklamada bulunan Başkan Yardımcısı Gönül Şedal, “Bundan sonraki çalışmalarımızı birlikte yürüteceğiz. Mahallelerdeki sorunlarun tespitinden, çözümüne kadar beraber bilgi alışverişinde bulunup gerekli çalışmaların yapılması için birlikte karar alacağız. Bu neticede çalışan emekçi arkadaşlarımıza destek olmayı hedefleyeceğiz” dedi.

Yürütme için öneri tarzında yapılan seçimde, Asmin Yazgan, Melike Güngör, Sevim Çoğaç ve Sebahat Güler Yürütmeye seçilirken, Azize Nejla Macit İse kadın meclisi sözcüsü olarak seçildi. Hakkarihabertv.com

 

Bu haber toplam 3147 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim