• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

Yüksekova belediyesi'in ilk gazetesi çıktı

Yüksekova belediyesi'in ilk gazetesi çıktı
Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Belediye Başkanlığı ayda bir kere basımı yapılacak “Yüksekova Belediyesi Gündemi” gazetesinin ilk baskısı yapıldı.

Yüksekova Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile Belediye Meclisinin Halkla İlişkiler Komisyonu tarafından basımının yapılacağı kararlaştırılan ‘Yüksekova Belediyesi Gündemi’ Gazetesinin ilk basımı gerçekleştirildi. Ayda bir defa basımının yapılacağı gazete 4 sayfa şeklinde olacak. Belediyenin resmi sitesinin devamı olan gazetenin amacı ise özellikle belediye gelir, giderleri ve yapılmış ve yapılacak olan hizmetlerin yer alacağı belirtildi. 

BAŞKAN YETİŞKİN SESİMİZİ DUYURMAK İÇİN GAZETE ÇIKARDIK

Yüksekova Belediye Eş Başkanı Ruken Yetişkin, halkımıza sesimizi duyurmak için gazete çıkardık dedi. Yetişkin,”Belediyemizin gelir giderini, belediyede yaptığımız çalışmaları, hizmetleri, yapmak isteyip de yapamadıklarımızı ve yapabildiklerimizi halka duyurmak için bir gazetenin çıkarılmasını meclis üyelerimizle ve kurduğumuz halkla ilişkiler komisyonu ile kararlaştırdık.

 Gazetemizi her ay çıkaracağız. Her ay gelir giderimizi, o ay yapılan çalışmaları ve ondan sonraki ay yapacağımız çalışmaları gazetemizde halkımıza en objektif şekilde bildireceğiz. Biz bu çalışmayı halkımıza sesimizi daha rahat duyurmak için yapmayı amaçladık. Çünkü Yüksekova’nın nüfusu 100 binin üzerinde ve biz bu insanların tümüne tek tek ulaşamıyoruz.

Elbette bizim “Yüksekova Belediyesi” adı altında internet sitemiz var ama herkesin evinde internet olmadığı için bizim hizmetlerimizi günü birlik takip edemiyor halkımız. Bunun içinde halka ulaşmanın tek yolu gazetedir diye düşündük ve bundan sonra gazete ile halkımıza çalışmalarımızı, sesimizi duyuracağız. Bir diğer boyutu ise Yüksekova’da çok sayıda yoksul aileler var. Bu gazetenin çıkarılması ve yoksul ailelere yardım etmeleri konusunda esnafımızın da halkımızın da desteği olacaktır” dedi.

 YOKSUL AİLELERE DESTEK VEREN ESNAFLAR GAZETEDE YER ALACAK

Yoksul ailelere destek olan esnaflarımızı, gazetenin son sayfasında iş yerleri kartvizitleri ile birlikte yazıp halkımızla paylaşacağız. Amaç yardımda bulunacağımız ailelere kim ve kimler tarafından katkı geldiği halkımızca bilinsin.

Belediye olarak halka çok fazla yardımcı olamıyoruz, halka ulaşamıyoruz ve bu boyutta bu çalışmayı halklaşma olarak görüyoruz. Yüksekova da durumu iyi olan halkımızla durumu kötü olan ailelere gideceğiz ve belediyeyi en önemli boyutuyla halklaştıracağız. Halkımızdan gazetenin hem okunması hem de takibi açısından duyarlılık bekliyoruz” dedi.

Yapılan açıklamalara eklemede bulunan ve gazetenin önemine değinen Yüksekova Belediyesi Eş Başkanı Tacettin Safalı ise, “Yüksekova Belediyesi Eş Başkanı Tacettin Safalı,’ Belediye olarak sesimizi, yaptıklarımızı, yapacaklarımızı, halkımıza duyurmak için belli çabalar içerisindeyiz.

Bu gazetede bu çabanın bir ürünü olarak ortaya çıkacak. Biz sürekli şeffaf belediyecilik diyoruz. Bundan sonraki bütün çalışmalarımızın bu yönlü olacaktır. Belediyenin bütün gelir-giderlerini gazete sayesinde halkla paylaşacağız. Halkı belediye konusunda daha fazla bilgilendirmek açısından çıkaracağımız bir gazetedir ve bu konuda halkımızı belediye çalışmaları hakkında daha bilgili ve daha duyarlı olmalarını bekliyoruz. Teşekkür ederim. Selam ve saygılar” dedi.

 YÜKSEKOVA’NIN NÜFUSU 100 BİN FAKAT KAYITLARDA 60 BİN OLARAK GEÇİYOR 

Açıklamadan sonra özellikle İlçenin Nüfusuna değinen Eş Başkanlar “Çok önemli başka bir şey daha belirtmek istiyoruz, Yüksekova’nın yerel nüfusunu 100 bin olarak gösteriyoruz fakat kayıtta 60 bin olarak geçiyor. Yüksekova da ikamet ettiği halde resmi olarak kaydı köylerde olan halkımız var. 

Hal böyle olunca kaydı köylerde olan halkın parası belediyeye gelmiyor. Bu durumda İller Bankasından gelen hisse eksik kalınca yeterli hizmet verilemiyor. Halkımızdan rica ediyoruz, kaydınızı ikametinizi Yüksekova’ya getiriniz ki ona göre belediyemize hisse gelsin ve bizde hizmeti daha iyi boyutlarda yapabilelim. Hisse nüfusa göre gelmeyince bizde hizmet konusunda eksik kalıyoruz. Köylerde kaydı olan halkımızdan da bunu rica ediyoruz. Yüksekova’da kayda göre bütçemiz olsun ve güzel bir hizmet verebilelim istiyoruz” denildi. Hakkarihabertv.com

 

 

Bu haber toplam 2704 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Doski Vadisi’nde karla mücadele18 Nisan 2024 Perşembe 08:58
  • Yüksekova’nın ovası göle döndü15 Nisan 2024 Pazartesi 16:06
  • Yüksekova Yolunda kaza 9 yarali14 Nisan 2024 Pazar 17:09
  • Kardelen ve çiğdemler Yüksekova'da çiçek açtı13 Nisan 2024 Cumartesi 09:08
  • Yüksekova'da işyerleri sular altında12 Nisan 2024 Cuma 10:50
  • Vali Çelik'ten "Öğrencilere İstanbul gezisi sözü"07 Nisan 2024 Pazar 22:02
  • Yüksekov'da 29 kişi gözaltına alındı03 Nisan 2024 Çarşamba 14:20
  • Yüksekova'da Dem Parti kazandı31 Mart 2024 Pazar 22:37
  • Esendere'de Büyüksu kazandı31 Mart 2024 Pazar 20:50
  • Yüksekova'daki deprem Hakkari'de his edildi30 Mart 2024 Cumartesi 21:39
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim