• BIST 8718.11
  • Altın 2240.804
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1533
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Yüksekova belediyesinde hizmet atağı!

Hakan Taş

Hakkari Belediyesi şantiye görüntüsünde ve alt yapı yoğunluğuyla boğuşurken ilçe belediyelerimiz ne durumda diyerek küçük bir gezinti yaptım. Samimi dostum belediye başkan yardımcısı Bayram Özcan'a uğradıktan sonra yoğun güvenlik önlemleri altında kayyum olarak atanan Kaymakam Mahmut Kaşıkçı'yı makamında ziyaret ediyorum.

Cüneyt Epçim ile Mahmut Kaşıkçı karekter ve hizmet aşkı konusunda birbirlerine çok benziyorlar. İkisi hizmette adeta yarış halindeler.

İlk kez tanıştığım ve görüştüğüm Yüksekova Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı'ya hizmetlerini ve projelerini sordum. Samimi bir ortamda geçen sohbetimizde işte sayın başkanın anlattıkları;

YOL-KANALİZASYON-SU

"Belediyenin en önemli görevi yol, su ve kanalizasyon sorunlarını gidermektir. Çöp toplama, yolların temizlenmesi, itfaiye ve zabıta hizmetleri, halk sağlığını koruma gibi bir çok önemli sorumluluklarımız vardır. 147 milyon lira sadece kanalizasyon işlerinde harcadık. Yüzde 70'i tamamlandı."

İMAR PLANI YOK

"Hakkari ve çevresinde en önemli sorunlardan biri de imar planının olmayışıdır. Bu durum bize büyük sorunlar doğuruyor."

YÜKSEKOVA HALKI HİZMETE SUSAMIŞ

"Yüksekova halkı gerçek anlamda hizmeti görmüş değil. Bu halk iyi olan herşeyi hak ediyor. Halkımızı refaha ve huzura kavuşturacak bir çok projemiz var. Bize madem bu görev verildi bizde sonuna kadar hiç dinlenmeden çalışmaya devam edeceğiz"

ZARAR ZİYAN

"İlçemiz çok zor ve kötü günler yaşadı. Halkımız bu sıkıntılar içinde mağdur oldu. Yıkılan evler ve zarar ziyan tesbiti adil biçimde yapıldı. yüzde 80 civarında ödeme yapıldı. Devletimiz bu konuda vatandaşının yanında oldu ve mağduriyetini gidermiş oldu"...

YÜKSEKOVA İL OLMALIDIR

"İlçemiz il olmaya adaydır ve il olma özelliklerini taşımaktadır. Zemini sağlıklı değildir deniliyor. Hayır ben buna katılmıyorum. Günümüzde denizin üzerinde bile binalar yapılıyor. İlçemiz gelişmeye ve büyümeye elverişlidir."

TÜNEL YAPILACAK

"Yüksekova karayolu virajlı ve dardır. Bu durum kazaları arttırıyor. Yeni köprü yakınlarına kadar, yani 9 kilometre ve çift yönlü ve toplamda 18 kilometre bir tünel projemiz var. En kısa zamanda bunu hayata geçirerek halkımızın güvenli bir yolculuk yapmasını sağlayacağız"..

TÜM DERDİM GENÇLER

"Gençlere çok fazla önem veriyoruz. Sosyal ve kültürel etkinliklere ev sahipliği de yapıyoruz. Spor kompleksi mülkiyeti belediyemize aittir. Öğrenciler ve gençlerimizin rahat bir ortamda çalışmalarını sağlıyoruz. Çay, kahve ve diğer ikramlarımızı da sınırsız ve bedava vermekteyiz. Eğitimli ve güçlü gençlik ile bölgemiz ve ülkemiz gelişir. Gençlik merkezi, kitap cafe'nin tüm giderleri belediyemize aittir."

ÖLÜMDEN KORKMUYORUM

"Bana bir suikast planı oldu. Ölüm haktır ve asla ölümden de kaçış olmaz. İnsan yürürken ayağı kayarak da düşebilir ve ölebilir. Benim can borcum sadece Allah'a var. Bu canı Mevla verir ve o alır. Halkımızı refaha kavuşturmak ve ülkemizin gelişmesine katkı sunmak adına çalışmaya ve çabalamaya devam edeceğiz. Terör bizi bu hak yolumuzdan caydıramaz"...

PARK-BAHÇE

"Bahçe ve parklar ile ilgili çok ciddi projelerimiz var. 13 taneden 6 tanesi kısa bir süre sonra bitiyor. Bunun dışında su depoları ve halkımızın hizmetine sunacağımız bir çok şey"...

KAŞIKÇI İYİMSER VE 47 YAŞINDA

Yüksekova Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekilimiz Kaşıkçı,Çorum'un Kargı ilçesinde dünyaya geldi. 1993 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Bölümünde mezun oldu. Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü Ankara ve Adana Bölge Müdürlüklerinde vergi denetmeni olarak çalıştı. İlk kaymakamlık görev yeri Seydiler ilçesiydi.

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde kaymakam iken 2008 yılında Şırnak Vali Yardımcılığına oradan da Bozdoğan kaymakamlığına, 2012 yılında Vezirköprü kaymakamlığı ve oradan da Yüksekova ilçemize atandı. Bölgemizi ve halkın sorunlarını çok iyi bilen bir bürokratıır. 47 yaşındaki Mahmut Kaşıkçı evli ve 1 çocuk babasıdır...

İlk tanışmada başkan Kaşıkçı'yı fazla yormamak adına bir çok soruma yanıtı daha sonraya erteledim. Önümüzdeki günlerde sayın Kaşıkçı, Şemdinli ve Çukurca belediye başkanlarıyla yeni bir söyleşide buluşmayı umuyorum. Ve sonuç olarak şunu diyebilirim ki Yüksekova ilimizde pardon ilçemizde çok güzel şeyler oluyor. 

hakan-2-002.jpg

Bu yazı toplam 2851 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim