• BIST 8718.11
  • Altın 2244.727
  • Dolar 32.3302
  • Euro 35.1556
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

Yüksekova belediyesine cenaze aracı hibe edildi

Yüksekova belediyesine cenaze aracı hibe edildi
Türkiye Belediyeler Birliği tarafından Yüksekova Belediyesine cenaze hizmetlerinde kullanılmak üzere 2 adet cenaze taşıma kapasitesine sahip cenaze nakil ve yıkama aracı hibe edildi.

Cenaze hizmetlerinde hizmet kalitesini yükseltmek adına Türkiye Belediyeler Birliğine yapılan başvuru sonucu  yeni bir cenaze yıkama ve nakil aracı, Yüksekova Belediyesine hibe edildi.  Bu sayede Belediyenin araç filosuna yenileri eklenmeye başlandı.

 Cenaze yıkama aracıyla, ihtiyaç duyulduğunda en iyi şekilde hizmet vermeyi amaçlayan Yüksekova Belediyesi, Yeni alınan cenaze yıkama ve nakil aracında 2 adet soğuk hava morgu kliması, elektrikli, tüplü olmak üzere 2 adet şofbeni, normal klima, jeneratör ve son teknoloji donanımlı ekipmanı bulunuyor.

No Frost özellikli morgunda cenazenin yeniden canlanma ihtimali veya herhangi bilgi dışı morg kapağının açılması halinde, harekete duyarlı alarm sistemi de bulunuyor. 

Yüksekova Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı,  ölüm insanımızın en zor zamanı Biz belediye olarak ta vatandaşa hizmet odaklı çalışıyorsak o zaman en zor zamanında vatandaşın yanında olmak zorundayız dedi.

Kaşıkçı,”Vatandaşın yanında olmak sadece görüntü ile olmuyor. Hizmet olarak vatandaşın yanında olmamız gerekiyor. Hizmet olarak vatandaşın yanında olacaksak o zaman bu cenaze işlerinde de daha aktif olmamız gerekiyor. En sıkıntılı zamanında vatandaş: ‘Bu cenazemin işlerini nasıl yapacağım gerekli ihtiyaçlarımı nerden gidereceğim’ dememeli.

Bize talep ettiği zaman cenaze evinin önünde aracımız hemen hizmetini verecek, cenaze için gerekli ne varsa hazırda bulunacak.

Bunların yanında biz mezarlık ile camii arasında vatandaşın geliş gidişini de sağlayacak toplu taşıma aracımızı da görevlendireceğiz. Bu sadece vatandaşın talep ettiği zaman değil, taşıma konusunda görevli bir aracımız bulunacaktır. Vereceğimiz hizmetin belirli olması gerekiyor.

 Başkan Kaşıkçı, Otobüsümüz, cenaze taşıma ve yıkama aracımız ile birlikte cenaze evine gerekli  tüm hizmeti sunacağız. Bildiğiniz üzere ilçemizde kış şartları oldukça sert geçiyor. İlkbaharın başında tüm mahallelerimizde taziye evleri de kurmak için çalışmalarımızı başlatacağız ve diğer tüm hizmetleride sunacağız.

Bu taziye evlerimizin yapım aşaması döneminde, gerektiği zaman çadırı da vatandaşımıza biz kuracağız. Temel amacımız vatandaşa hizmet. Bu hizmet sözde kalmayacak hizmeti yaparak göstereceğiz. Yani biz vatandaşa hizmet ediyoruz somut ne yapıyoruz bunu göstermemiz lazım” şeklinde konuştu.

Onun dışında Türkiye Belediyeler Birliği tarafından belediyemize tam teşekküllü cenaze aracı hibe edildi. Bu vesileyle Türkiye Belediyeler Birliği Başkanına ve yönetimine teşekkür ediyoruz. Daha iyi hizmet sunabilirsek ne mutlu bize” dedi.Hakkarihabertv.com

Bu haber toplam 3466 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim