• BIST 9113.57
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Yüksekova Belediyespor lig'de atılacak mı?

Yüksekova Belediyespor lig'de atılacak mı?
Türkiye Bölgesel Amatör Lig 1. Grup ekiplerinden Yüksekova Belediye Basın Sözcüsü Muhyettin Barçın, “Bölgede gelişen olaylar bizim ilçemizi de yakından ilgilendiren bir duruma geldi.

ürkiye Bölgesel Amatör Lig 1. Grup ekiplerinden Yüksekova Belediye Basın Sözcüsü Muhyettin Barçın, 12 Bingölspor ile oynayacakları 22. hafta maçı öncesi imc tv’den Emrah Karalinç’e konuştu.

Barçın, Yüksekova’da yaşanan olaylar ve sokağa çıkma yasaklarından ötürü mağdur olduklarını ve federasyonun son dönemde kendilerine mağduriyetlerinin giderilmesi adına pozitif bir yaklaşım göstermediğini, aksine ayrımcılık yaptığını söyledi.

“Federasyon bizi ligden atabileceğini söyledi”

Lige iddialı bir giriş yaptıklarını anlatan Barçın, “Bu sezona iddialı bir şekilde girdik. Liderle aramızdaki puan farkı da fazla değildi. Bölgede gelişen olaylar bizim ilçemizi de yakından ilgilendiren bir duruma geldi. Federasyonu aradık ve mağduriyetimizi dile getirdik. Lige devam etmek zorundasınız dediler. Sizi ligden atarız dediler.

Daha sonra yönetim olarak toplandık. Bize en yakın yer olan Van’daki yöneticilerle görüştük. Bize, saha konusunda sağolsunlar destek oldular. 4 hafta için bize yardımcı olacaklarını söylediler. Maalesef takımımız bu dönemde çok demoralize oldu. Takımımızın iskeletini oluşturan 3 arkadaşımız ilçeyi terk etti. Aileleri müsaade etmedi. Bu durum tabi ki diğer futbolcularımızı da demoralize etti. Böylece hedeften uzaklaşmış olduk” diye konuştu.

“Federasyonun özerk bir kurum olduğunu düşünmüyorum”

Maçları oynayacakları sahanın belirlenmesi konusunda çok sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Yüksekova Belediye Basın Sözcüsü, “Federasyonla maçlarımızı nerede oynayacağımız konusunda görüştük. 10 Nisan’daki maçın Elbak’ta oynanamayacağını bize bildirdiler. Bize iki şehir önermemizi söylediler. Biz de yakınlığı sebebiyle Van ve Erciş’i önerdik. Van kabul edildi. Tff’nin sitesinde de maçın Van’da oynanacağı yer almıştı. Bir süre sonra Van’ın da kabul edilemeyeceğini söylediler. İş daha sonra çığrından çıktı.” açıklamasını yaptı.

“Siyaset futbola çok karışıyor”

Siyasetin futbolda etkin olduğuna dikkat çeken Barçın, “Eğer bir ülkede bir maç için güvenlik önlemi alınamıyorsa söyleyecek sözümüz yok. Siyaset bu işe çok karışıyor. Aldığım duyumlara göre Bingölspor Kulüp Başkanı Mustafa Beybağ da pazartesi gününden beri Ankara’da bu konu hakkında türlü girişimlerle uğraşmaktaymış. Bu arada biz itiraz dilekçesinde de bulunduk.

Fakat dilekçemiz kabul edilmedi. Federasyon bize yazı gönderdi. Ardından biz Tatvan dedik yine olmaz dediler. Bu kez Diyarbakır ve Batman’ı önerdik.

Az önce gelen haberde Batman Şehir Stadı’nda oynanmasının uygun olduğu duyuruldu. Mali sorunlarımız yok ama böyle problemlerle karşılaştık. Ayrıca ben Federasyonun özerk falan olduğunu düşünmüyorum. Federasyon için söylenecek birşey yok.” dedi.

“İktidar yanlısı olmadığımız için dikkate alınmıyoruz”

Öte yandan kendilerine olan negatif yaklaşımı tasvip etmediğini dile getiren Barçın, “Özellikle bu bölgeyi hiç dikkate almıyorlar. İktidar yanlısı olmadığımız için demek ki tercihlerimiz ve önerilerimiz kabul görmüyor. Federasyon keyfe keder bir uygulamanın peşinde.

Zor koşullar altında sosyal faaliyetleri yürütmeye çalışıyoruz. Sporun birleştirici bir özelliği olduğuna inanırım. Hep karamsar bir şekilde yaşamak istemiyoruz ama ; böyle bir ortamda mağduriyetimiz giderilmiyorsa bu işleri yapan insanların vicdanı sorgulanmalıdır. Takdiri de spor kamuoyuna bırakıyorum.” diyerek sözlerini tamamladı. basından

Bu haber toplam 3793 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim