• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Yüksekova Eğitim-Bir Sen’den Yeni Zelanda açıklaması

Yüksekova Eğitim-Bir Sen’den Yeni Zelanda açıklaması
Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Eğitim –Birsen Şube Başkanı Mustafa Can Yeni Zelanda saldırısı insanlığa sıkılmış bir kurşundur dedi.

Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan Merkez İhsaniye camisinde kılınan gıyabi cenaze namazının ardından yapılan basın açıklamasıyla Yeni Zelanda'daki saldırısı kınandı.

Eğitim-Birsen Yüksekova şubesi tarafından düzenlenen basın açıklamasına vatandaşlarda destek verdi.

Değişik pankartların açıldığı basın açıklamasında, Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde Nur Camii’ne yapılan silahlı saldırıda, 50 Müslüman’ın hunharca şehit  edildiği  27’si ağır 48’ninde yaralandığı belirtildi.

Burada basın açıklamasını okuyan Yüksekova ilçesi Eğitim –Birsen Şube Başkanı Mustafa Can,

 “Allah yolunda öldürülenlere “ölüler” demeyin. Hayır, onlar diridirler. Ancak siz bunu bilemezsiniz

Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde Nur Camii’ne yapılan silahlı saldırıda, 50 Müslüman kardeşimiz hunharca şehit edilmiş, 27’si ağır 48 kardeşimiz de yaralanmıştır dedi.

Can,”Saldırganın, saldırı için seçtiği yer ve zamandan silahların üzerine kimi İslâm karşıtı teröristlerin ve Müslümanlara karşı mücadele etmiş tarihi kişilerin isimlerinin yazılı olmasına, katliamın yapılma biçimine, saldırı anının Facebook’ta yayımlanmasına kadar birçok sembol İslamofobya’nın ne ölçüde tehlikeli bir aşamaya geldiğini göstermektedir.

Bu insanlıktan nasibini almamış zihniyetin ve ruh hâlinin sonucu olan terör saldırısını şiddetle kınıyor, faillerini, demeçleri, yazıları, tavırları ile bu nefret ortamına zemin hazırlayanları lanetliyoruz. Saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Saldırganın saldırıdan önce 87 sayfalık manifesto yayımladığı, manifestoda İstanbul’daki bütün camilerin yıkılarak, Ayasofya’nın kiliseye çevrileceğinin ifade edildiği bilgisi, şeytanca niyetleri olan odakların, insanlığa, dine dayanarak vahim, korkunç bir komplo kurduklarını göstermekle beraber haçlı zihniyetinin yansımasıdır.

Daha önceden benzer versiyonlarını Avrupa ve ABD’nin birçok şehrinde gördüğümüz bu saldırılar, dini inançların, siyasal güç mücadeleleri ve sömürü hesapları için kullanılmasından kaynaklanmaktadır. İslamofobi ile ortak insanlık medeniyetimizin, insan hakları, bir arada barış içinde yaşama, özgürlük gibi temel ilkeleri fütursuzca, sorumsuzca çiğnenmekte; Müslümanlara, İslam kültür, uygarlık ve yaşama biçimine nefret köpürtülmektedir.

 Dünyanın barışa en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemde, kimi ülkeler, dinler çatışmasını körükleyecek tarzda İslam karşıtlığını adeta siyasi tutuma dönüştürmüştür. Bu, çok korkunç ve tehlikeli bir yoldur. Kimi batılı ülkelerin, sokaklara, caddelere, mabetlere korku salan, hayatın ritmini, düzenini, huzurunu bozan bu çarpık, sahte ve ikiyüzlü yaklaşımı, kendi ülkeleri ve insanlık için felaketten başka bir şey getirmedi, getirmez.

Biz, ırkı, dili, dini, coğrafyası ne olursa olsun medeniyet değerlerinin bütün insanlara ait olduğunu, zor ve şiddet kullanmak, nefret yaymak gibi terörist yöntemlerin dini, dili, coğrafyası ne olursa olsun reddedilmesi gerektiğini savunduk, savunuyoruz.

Ölüm ve kan üzerine kurulu hiçbir girişimi, oluşumu, yaklaşımı kabul etmiyoruz. ‘Öteki’ üzerinden kışkırtılıp tahrik edilen ve en nihayet teröre yöneltilen sapkın duygular sonunda dönüp sahiplerini vurur, vurmaktadır, vuracaktır.

Özellikle batılı aydın ve siyasetçiler, fazla vakit geçirmeden yuvarlanmakta oldukları uçurumun kıyısından dönmeli, insanlığın huzuru, mutlu geleceği için kayıtsız şartsız barışı ve insan haklarını desteklemelidir.

Bu vahşice saldırıda hayatını kaybedenlere tekrar Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, ailelerine ve tüm islamalemine sabır diliyoruz. 16 Mart Halepçe katliamının 31. Yıldönümüydü katliamda hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet diliyorum yine 16 Mart 2003 yılında ZÜLÜM BİZDENSE BEN BİZDEN DEĞİLİM.

Diyerek israil tarafından buldozerlerle katledilen rachelcorrienin şehit edilişinin yıl dönümü kendisine Allahtan rahmet diliyorum. Bugün 18 Mart Çanakkale şehitlerini anma günü hepsini minnetle ve rahmetle yadediyoruz mekanları cennet olsun” dedi. Hakkarihabertv.com

3-185.jpgf0caf5b8-e93b-463a-9895-4fbe4facdceb.jpg

Bu haber toplam 2124 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim