• BIST 9524.59
  • Altın 2489.018
  • Dolar 32.5474
  • Euro 34.68
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Yüksekova rezaleti!

Hakan Taş
Değineceğim konu başlıktan biraz kopuk ama dikkat çekmesi açısından bilerek yaptığımı itiraf edeyim.

Hepimizin ortak arzusuydu ilimizde bir havalimanının açılması. Yüksekova'ya karar kılındı, iki yıl gecikmeli hizmete açıldı.

Selahaddin Eyubi ismi verildi. Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından görkemli bir törenle hizmete açıldı. Buraya kadar herşey normal.

Daha sonra belirli günlerde uçuşlar yapıldı. Çoğu kez inişler rahatlıkla yapılamadığı için Van'a kondu teyyarelerimiz.

Hükümetin her ilde üniversite ve havalimanı projesi çağın en güzel ve en anlamlı hizmet atağıdır ve herkesin ortak beklentisidir. Yüksekova ilçemizde havalimanı projesi hepimizi son derece mutlu etti. 4 saat süren Van yolu işkencesi yerine 45 dakikada ilçemize giderek istediğimiz kente ve ülkeye uçabilmek harikaydı.

Öncelikli yanıt aradığımız sorular şunlar;

-Uçuşlar neden sağlıklı yapılmıyor?

-İnişlerde neden sorun yaşanıyor?

-Bir çok sefer Van'da neden mecburi iniş ile sonuçlandı?

-Eski model döküntü uçaklar mı sefere görevlendiriliyor?

-Ve en önemlisi biletler neden bu kadar pahalı?

Uçak biletleri konusunda üst limit uygulaması bir türlü hayata geçirilemedi. Van-İstanbul gidiş ücreti 270 lira ise, Yüksekova-İstanbul gidiş bileti 350 liraya yükseltiliyor. Yüksekova ve Cizre'ye mecburiyetten gelinir. Yani kimse haydi tatile diyerek buraya gelmiyor.

Bölgeyi cazip hale getirmek, yaşanılır hale sokmak, iç ve dış turizmin ilgisini çekmek için çabalıyoruz diğer taraftan da Cizre ve Yüksekova uçak biletlerini en üst seviyeye çekiyoruz. Bu ne turşu, bu ne lahana?

Van uçuşları daha ekonomik diye 4-5 saatlık Van yolu işkencesini bize yaşatmak Allah'a reva mı? Hakkari ve Yüksekova halkı kendi havalimanı varken Van'a gitmek mecburiyetinde kalıyor.

Tüm Hakkari halkı adına hükümete acil çağrıda bulunuyorum; Bize havalimanını kazandırdınız Allah razı olsun. Ama lütfen şu bilet fiyatlarını gözden geçiriniz.

Tayin dönemine girdik, okullar açılıyor. Binlerce öğretmen aileleriyle birlikte kentimize gelecekler. Henüz ceplerine girmeyen o düşük maaş uçak biletlerine bile yetmeyecek. Cizre ve Yüksekova uçuşları yeniden gözden geçirilsin, çünkü buradan ötesi yok. 

 
 
Bu yazı toplam 4110 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim