• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

“Yüksekova ve Cizre Hakkari’de kapıştı”

Murat Taş

Yüksekova Belediye Spor, Cizre Basra Spor arasında oynanan bölgesel amatör ligi müsabakası doksan dakika tamamlanmadan hakem tarafından tatil edildi.

Maçın tatil edilmesinin nedeni de yaşanan bir pozisyondan dolayı hakemin verdiği karara itiraz eden Cizre Spor futbolcularının itirazları ve ardından sahaya nerden ne şekilde giren Cizre Spor Kulüp Başkanının hakem ve Yüksekova Belediye Spor futbolcularına saldırması ile tatil edildi.

Maçın kısa bir analizini sizlerle paylaşayım; Yüksekova Belediye Spor haftalardır galibiyet hasretiyle müsabakaya çıkarken, Cizre Spor ise lider olarak geldiği Hakkâri’ye lider olarak gitmek istiyordu.

Maçın ilk yarısı her iki takımın kontrollü oyunuyla 0-0 sona erdi.

Maçın 2. yarısı ilk yarıyı aratmayacak şekilde devam etti takımların bir birine üstünlük sağlayacak birkaç pozisyon dışında bir oyun sergileyemediler.

Bunlardan biri Cizre Basra Sporun üst direğe çarpan bir pozisyonu ve 80. dakikada Yüksekova Belediyespor oyuncusu Cihan Akdoğan’ın ceza alanı dışında mükemmel vuruşuyla attığı gol muhteşemdi.

Yüksekova Belediyespor iyi bir oyun ortaya koymadı ama akıllı oyunuyla galibiyeti hak eden taraf oldular. Bunu da belirteyim, Yüksekova yönetimi teknik heyeti ve sporcularının centilmen duruşlarına da hayran kaldım helal olsun size. Yüksekova Belediyespora yakışanda budur.

Maçın 87. dakikasında yaşanan pozisyon maçın fitilini adeta ateşledi oysa pozisyonda faul dışında başka bir şey yoktu.

Gelelim takımların kısa bir analizine ;

Yüksekova Belediyespor İlk maçlara oranla daha dinamik daha istekli bir top oynadılar. Tüm olumsuzluklara rağmen ortaya koydukları mücadele takdir edilmeli her imkâna sahip bir takım karşısında oynadıkları oyununun hakkını da verdiler.

Lider Cizrespor buraya gelirken Yüksekova Belediyesporu farklı yeneceğini düşünmüştüm. Nedeni de aldığımız duyumlara göre maddi konuda sıkıntılarının olmadığı ve yaptığı transferlerden dolayı ligin şampiyonluk adaylarından biri olması.

Oysa bizim seyrettiğimiz Cizrespor sıradan bir mahalli amatör kulüplerinden bir farkı yoktu en azında bu maçta bunu gösterdiler.

Cizrespor bu oyun anlayışıyla ligi orta sıralarda bitirirseler bile onlar için en büyük başarı olur. 

Maçın hakemine gelirsek yıllardır müsabaka seyrettim inanın ilk kez iyi yönetim gösteren doğru karar veren bir hakem heyetiyle karşılaştım. Maçın kaderini değiştirecek her hangi bir hataları olmadı, maçı hakkıyla yönettiler onları buradan kutlamak gerek helal olsun size.

Buradan başta merkez hakem kurulu ve futbol federasyonuna bir çağrım var. Bu türlü hakemlere lütfen sahip çıkın, ülkenin böyle hakemlere ihtiyacı var.

Gelelim maçın güvenliğine yani güvenlik güçlerine;

Saha içinde görevli komiserin babacan ve sıcak yakınlığı güzeldi kendisi ve ekibi sıcak tavırlarından dolayı kendisini kutlarım. Ancak Cizrespor başkanın yaptığı davranışları es geçmelerine ayrıca bir anlam veremedim.

Bu türlü durumlarda gereken müdahaleler yapılmalıydı daha evvel başka kulüplerimize ve yöneticilerine yapılan muamele maalesef burada yapılmadı. Umarım bu hassasiyet dikkate alınır.

Gelelim olay adam Cizrespor Başkanına;

Cizrespor kulüp başkanının bu kadar agresif ve asabi tavırlarına anlam vermekte güçlük çekmekteyim. Bir kulüp başkanına yakışmayacak tavırlarda bulunması ne bir başkana nede kardeş Cizrespora hele hiç yakıştırmadım.

Kulüp başkanını sahada tutmak nerdeyse imkânsızdı. Ne büyük sözü dinleyen nede çevresindekileri, Cizresporun bugün yaşanan olayların baş mimarı kulüp başkanıydı desem yalan olmaz.

Şunu da belirtmekte yarar var kesinlikle şahsına dönük bir kaygım yok ama spor adamlığı kimliğini tartışmak lazım. Takımı transfer yapmış olabilir, iyi bir takımı olabilir.Ciddi anlamda maddi masrafları olabilir.

Âmâ bugün Cizrespor liderliğe yakışan bir futbol ortaya koymadı. Galibiyeti hak edecek bir oyun sergilemediler. Bence mağlubiyeti hak eden taraf onlardı.

Cizrespor kulüp başkanı hakemlerle uğraşacağına, maçın mağlubiyet faturasını hakemlerden soracağına teknik heyetine ve sporcularından sormalı. Sonuçta sahada oynayan hakem değil, futbolculardır.

Ayrıca başkan dediğin otoriter, babacan, centilmen en doğrusu da yapıcı olmalı. Bir başkana yakışan hal ve hareketler bunlar olmalıdır. Onun için Cizrespor kulüp başkanı bu şekilde devam ederse takımına çok zarar verir.

Yazıktır günahtır bir mağlubiyetle her şey bitmiş değildir. Lig uzun bir maratondur.Cizre spor kulüp başkanı Şapkasını önüne koymalıdır. Son olarak Cizrespor yönetiminde birkaç kişinin Cizrespora yakışan centilmen tavırlılarından dolayı da kendilerini ayrıca kutlarım.

yuksekova-spor.jpg

cizrespor.jpg

mac-13.jpg

hakemler.jpg

mac-3.20131027221045.jpg

mac-6.20131027221124.jpg

mac-15.jpg

 

Bu yazı toplam 8079 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim