• BIST 8718.11
  • Altın 2244.394
  • Dolar 32.3332
  • Euro 35.1644
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Yüksekova ve Cizre işkencesi!

Hakan Taş

Türkiye’de en son hizmete giren iki havalimanı var. Biri Yüksekova Selahattin Eyyubi Havalimanı diğeri ise Cizre Şerafettin Elçi Havalimanı. Hükümetin her ilde bir üniversite ve havalimanı atılımını takdirle karşıladık. Lakin uçak biletleri adeta cep yakıyor.

Defalarca değindim ve yine değinmeye devam edeceğim. En pahalı uçuşlar Yüksekova ve Cizre seyahatleridir. Van’dan İstanbul’a gidiş 300 lira iken Yüksekova’dan İstanbul’a gidiş 540 liradır.

Anlamaktan zorluk çektiğim şey şudur; Turistik bölge değiliz. Güneşimiz olsa da kumsal ve plajlarımız da yok. Herkesin özenerek ve isteyerek gelmek istediği yer bile hiç değiliz. Memur kentiyiz. Memurun aldığı ücret de belli. Pahalı bilet uygulaması Yüksekova ve Cizre uçuşlarını işkenceye dönüştürdü.  Özellikle Hakkari ve çevresinde yolculuğa çıkan vatandaşlarımız  uçuk fiyattan dolayı Van’a gitmeyi tercih ediyor. Yani 1 saatlik yol yerine 3,5 saat uzaklıktaki Van yolu tercih ediliyor. Buda kişiyi maddi ve manevi olumsuz etkiliyor.

Cizre ilçesi Silopi sınır kapısından dolayı, Yüksekova ilçesi ise İran’dan dolayı fiyat artışına maruz bırakılıyor fakat yöre halkı bu hesaba dahil edilmiyor. Bölgemize geliş ve gidişler yaşayan öğrenci, memur ve tedavi için sık yolculuk yapmak mecburiyetinde olan hasta ve hasta yakınları mağdur ediliyor.

Yüksekova Havalimanı sadece pahalılığıyla değil başka sıkıntılarıyla da yolcuları bezdiriyor. Mesela; uçaklar hiçbir zaman tam saatinde hareket etmiyor. Hep rötarlı havalanıyor. Girişte sadece tek kapıdan güvenlik sağlanıyor ve buda uzun kuyruklara sebebiyet vermektedir. Bagaj bekleme süresi de diğer havalimanlarına göre daha geç uygulanıyor. Bugüne kadar bir çok Yüksekova uçağı iniş yapamadığı için Van’a mecburi iniş yapmıştır. Doğrusunu isterseniz Hakkari merkezde ikamet eden vatandaşlarımızın sadece yüzde 20’si Yüksekova’da uçmayı tercih ediyor. Yüzde 80’nin en güvenli ve doğru tercihi Van Ferit Melen Havalimanıdır.

Hükümetin hava yolu için üst limit fiyat uygulaması bir türlü uygulamaya konulmadı. Bu yıl kış mevsiminde bile çok fazla bir düşüş yaşanmadı. Bilet fiyat uygulamasını neye göre düzenlediklerini bilmiyorum ve biran evvel hava yolu keyfi fiyat artış uygulamasından vaz geçmelidir.

Hükümetimiz acilen hava yolu bilet fiyatlarını makul bir seviyeye çekmek adına yeni ve ciddi bir çalışma yürütmelidir. Özellikle Yüksekova ve Cizre uçuşları ayrı bir kategoride ekonomik fiyat uygulaması dahilinde uçuşları da arttırarak hizmete devam etmelidir. 

Bu yazı toplam 4026 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim