• BIST 8990.32
  • Altın 2291.731
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0657
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Yüksekova yine karıştı

Yüksekova yine karıştı
Yüksekova ilçesinde iki gün önce polisin zırhlı araçtan küfrettiği iddiası üzerine çok sayıda vatandaş yetkililerin özür dilemesi talebiyle çarşı merkezinde bir araya gelirken, dağılımdan sonra olaylar çıktı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iki gün önce polise ait zırhlı araçtan küfür edildiği iddiası üzerine DBP yöneticileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet ve İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileriyle görüşme gerçekleştirdi.

Görüşme sonrası yüzlerce vatandaş, yetkililerin özür dilemesi talebiyle çarşı merkezinde bulunan Cengiz Topel Caddesi üzerinde bir araya geldi. Zaman zaman sloganlar atan kalabalık, yetkilerin gelip bizzat özür dilemesini istedi.

video-galeri.20110227163236.gif

DBP yöneticileri, öfkeli kalabalığı yatıştırmaya çalışırken, polis de eczaneler sokağında geniş güvenlik önlemi aldı. DBP'li yetkililer ve vatandaşlar, Güvenlik Büro Amiri Mahmut Baloğlu'na kitlenin megafondan yapılan küfre karşılık yetkili bir ağızdan özür beklediklerini belirterek, kitleye bir konuşma yapılmasını ve özür dilenmesini önerdi. Polis amirinin kitleye konuşma yapmayı kabul etmesi üzerine DBP'liler, polis amirine karşı olası saldırıları önlemek için önlemi alarak kitleye durumu bildirdi.

'TEŞKİLATIMIZIN TASVİP ETTİĞİ BİR DURUM DEĞİLDİR'
Ardından kitlenin bulunduğu alana gelen Güvenlik Büro Amiri Mahmut Baloğlu, "Sevgili Yüksekova halkı. Konu valilik seviyesine intikal etti. Sayın Valimiz internet sitesinde olayla ilgili size açıklama yapacak, yapıyor da zaten. Kaymakamımız en üst seviyede sizin temsilcilerinizi çağırdı, gerekli konuşmalar orada yapıldı. Bu münferit bir olaydır.

Bu zaten teşkilatımızın tasvip ettiği bir durum değildir. Bununla ilgili olarak da temsilcilerinizle, önderlerinizle kaymakamlıkta konuşuldu, onlara anlatıldı. Durumunuz söylendi. Ne düşündüğümüzü biz onlara açıkladık. Valilik seviyesinde bu zaten sizinle basın yoluyla duyurulacak. Valimiz de daha sonraki zamanlarda inşallah buraya gelip burada halkımızı ziyaret edebilir inşallah. Anlaşıldı mı? Onun için sizden rica ediyoruz, bu kalabalığı dağıtalım, herkes kendi işine gücüne dönsün. Ortamı sakinleştirelim. Hepinize teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

OLAYLAR ÇIKTI
Kalabalığın tamamen dağılmasının ardından yüzü kapalı bir grup gösterici, ellerindeki havai fişek ve molotofkokteyliyle tekrar Oslo Oteli önüne doğru yürüyüşe başladı. Eczaneler Sokağı’nda bekleyen polisler kendilerine taş ve havai fişek atılınca göstericilere plastik mermi ve gaz bombaları ile müdahale etti. Olayların arasında kalan vatandaşlar ve öğrenciler ise zor anlar yaşadı. Olaylar nedeniyle esnafın da kepenk indirmek zorunda kaldığı ilçede gerginlik devam ediyor. Haber: Sayım Harmancı (İHA)

Bu haber toplam 3620 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim