• BIST 9524.59
  • Altın 2489.764
  • Dolar 32.5509
  • Euro 34.7218
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Yüksekova yürüyüşü güvenlik engeline takıldı

Yüksekova yürüyüşü güvenlik engeline takıldı
Yüksekova’da sokağa çıkma yasağı devam ederken, yasağa karşı ilçeye yürümek isteyen gruplar, jandarma ve polis engeline takıldı.

Yüksekova’da sokağa çıkma yasağı devam ederken, yasağa rağmen ilçeye gitmek isteyen ve aralarında DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak ile Çukurca Belediye Eşbaşkanı Servet Tunç’un aralarında bulunduğu Hakkari grubu 20 araçlık bir konvoyla Yeniköprü yakınlarına kadar gitti.

Depin Polis Kontrol noktasında sıkı güvenlik önlemlerinin ardından Özgürlük Meydanı’na ulaşabilen Hakkari grubu uzun süre Van ve Başkale’den gelen grupları bekledi. Jandarmanın engeli nedeniyle bir arya gelemeyen gruplar ayrı ayrı basın açıklaması düzenledi.

Hakkari grubu adına açıklama yapan DTK Eş Genel Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak,  Bugün bir kez daha ölüm ablukalarının kaldırılması ve vahşi operasyonların sona erdirilmesi için vede Gever halkının yalnız olmadığını dosta düşmana bütün dünyaya göstermek için yollara düştüklerini söyledi.

Irmak,” Yola çıktığımız ilk günden şuana kadar her adımında engellerle karşılaştık. Van ve Başkale’den gelen arkadaşlarımızda aynı şekilde saatlerdir yollarda bekletile bekletile yol almaya çalışıyorlar. Halkımız Gevere akın etmek istemiş bu ölüm ablukasına sessiz kalmayacağının mesajını haykırmak istemiştir. Bu ses bir kez daha eşkıyalar tarafından susturulmak istenmiştir. Yolumuz kesilerek engellenerek bir savaş valisi olan valinin talimatıyla hukuki olmayan, ahlaki olmayan ve vicdani olmayan bir yöntemle bu girişimimizde engellenmiştir.

Gever halkı şuan 11. Gününde toplarla inlemekte, evleri yıkılmakta, yakılmakta ve insanlarımız bodrumlara sıkışmış bulunmaktadır. Oradan haber bile alamıyoruz ne kadar ölü ne kadar yaralı var. İnsanlar ne durumda haber bile alamıyoruz. Nusaybin ve Şırnak ha keza öyle.  Biran önce bu ölüm ablukasının kaldırılmasını talep ediyoruz. KCK’nin yaptığı çağrının anlamlı ve doğru olduğunu söylemek isteriz. Bu anlamda da bugün burada toplanan halkımız barış mesajlarını bir kez daha ifade ediyor. Bu barış çağrılarına kulak verilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu. Hakkarihabertv.com

1-038.jpgselma-irmakk-mm.jpg

Bu haber toplam 6032 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim