• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Yüksekova'da 20 öğrenci farklı üniversitelere yerleşti

Yüksekova'da 20 öğrenci farklı üniversitelere yerleşti
Yüksekova Milli Eğitim Müdürlüğü kurs başarısına yenilerini eklemeye devam ediyor. Milli eğitimin desteklediği ve 3 Öğretmenin gönüllü olarak kurs verdiği 20 öğrenciden 18’ni farklı üniversitelere yerleştirdi.

Yüksekova ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli Beden Eğitimi öğretmenleri Musa Özelçi, Eyüphan Uçak ve Spor bilimleri mezunu antrenörü Hamit Şedal 2015-2016 Eğitim ve öğretim döneminde Beden Eğitimi ve Spor öğretmenliği özel yetenek hazırlık kursu vererek,

18 öğrenciyi değişik üniversitelere yerleştirdi. Meslektaşları yaz tatilinde iken, üç öğretmen ise tatillerini kendi memleketleri olan Yüksekova’da öğrencilere kurs vermekle geçirdi.

İlçe milli Eğitimin desteklediği kurs sonunda 18 öğrenci değişik üniversite kazarak yerleşmeyi başardılar. 

80 öğrenci içerisinde puan ve yeteneğe bakılarak yaptıkları eleme sonucu toplamda 20 öğrenci seçen öğretmenler toplam 4 ay boyunca hem arazi hem de bir okulun kapalı spor salonunda öğrencileri yetiştirdiler.

Bu durumda İmkânların kısıtlı olduğunu ve İlçe Milli Eğitim kendilerini yalnız bırakmadıklarını söyleyen Beden Eğitimi öğretmeni Musa Özelçi,” Öncelikle bize destekte bulunan Yüksekova Kaymakamlığına, Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve İlçe Spor Müdürlüğüne teşekkür ederim, mutluyuz çünkü verdiğimiz emeğin meyvesini yiyoruz. Ne kadar zor şartlarda olsa da kendi imkânlarımızla ve aldığımız desteklerle bazı şeyleri yapabildik.

18 öğrencimiz değişik üniversiteleri kazandı. 4 ay boyunca 2 ay arazi, 2 ay ise spor salonunda öğrencilerimize kurs verdik, azimli çalışmalarıyla beraber öğrencilerimizin yüzde 50’ni yerleştirebildik.

İlçemizde Kapalı Spor salonunun olmaması biraz bizi zorlasa da Atatürk Anadolu lisesi ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü kapılarını bizlere açtı. Bu konuda İlçemizde “Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi” olsa daha güzel şeylerin olacağına inanıyoruz ve gelecek senede yaz tatilimizi tekrar öğrencilerimizle geçirmeyi planlıyoruz. ” Dedi.

Öğretmenleri bu yaklaşımını değerlendiren Yüksekova Milli Eğitim Müdürü Necmettin kaya ise,” Öğretmenlerimize verdikleri emekten dolayı teşekkür ederim, Kursları için elimizden gelen her şey ile destekledik, üniversite kazanan öğrencilerimize de Üniversite hayatlarında başarılar dilerim” şeklinde konuştu. Hakkarihabertv.com

yuksekova-ogrenci-m.jpgyuksekova-ogrenci-111.jpgyuksekova-ogrenci-222.jpg

 

Bu haber toplam 6062 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim