• BIST 8889.43
  • Altın 2240.943
  • Dolar 32.3403
  • Euro 35.1219
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Yüksekova’da anneler günü etkinliğinde fidan dikimi

Yüksekova’da anneler günü etkinliğinde fidan dikimi
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde anneler günü etkinliği kapsamında hatıra ormanı oluşturma amacıyla fidan dikimi yapıldı.

Yüksekova Kadınları Toplumsal Destekleme ve Kültür Derneği ile Yüksekova Sosyal Etki ve Kültür Derneği öncülüğünde yapılan fidan dikimine, Yüksekova Kaymakamı Ramazan Kendüzler, İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı, Yüksekova Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yiğit, İlçe Müftüsü Şakir Şahin, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Pınar, TEMA gönüllüleri ve çok sayıda doğasever vatandaş katıldı.

Esendere yolu üzerinde bulunan Dilimli Barajının yamaçlarında düzenlenen etkinlikte, ‘Geleceğin Anneleri İçin Hep Birlikte Hatıra Ormanı Oluşturalım’ sloganı ile yüzlerce fidan dikildi. Etkinliğe Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Hakkari Orman İşletme Müdürlüğü de destek verdi.

Fidan dikimine katılan Kaymakam Kendüzler, "Anneler günü vesilesi ile biz de Yüksekova’da burada güzel bir faaliyet gerçekleştiriyoruz.

Dilimli Barajının kenarında ağaç dikiyoruz. Dilimli Barajı 2018 yılıda su tutmaya başladı. Bu dikilen ağaçlar hem burayı güzelleştirecek hem de güzel bir mesire alanı yapacak. Ben bu vesile ile bu etkinlikte emeği geçen kadın derneklerimize ve Orman Müdürlüğümüze, Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğümüze teşekkür ediyor anneler gününü kutluyorum. Dikilen ağaçların hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Etkinliğe katılan Ceyda Kirlibal isimli kadın, “Böyle bir etkinlik içerisinde yer almaktan mutluyum. Toprak anaya bir hediye vermiş olduk aslında. Bunu düzenleyen kişilere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yüksekova Kadınları Toplumsal Destekleme ve Kültür Derneği Başkanı Hatice Temir, “Bugün anneler günü. O yüzden 12 Mayıs hatıra ormanı oluşturmak istedik. Amacımız her kadının bir fidan sahibi olması.

Bu projemizi ortaklaşa yapmak istedik. Şuan 200 fidan diktik. İlerleyen zamanlarda 500 ve 1000 fidan yapacağız. Kaymakam beyin bu konuda bize çok destekleri oldu. Umarım gelecek nesil daha güzel bir doğa ile buluşur” dedi.

Yüksekova Sosyal Etki ve Kültür Derneği Başkanı Esengül Özcan ise, “Bu anneler gününde kendi annelerimize değil de geleceğin annelerine yardım yapalım dedik.

Geleceğin anneleri için kolları sıvadık. Etkinliğimize katılan tüm misafirlerimize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. Etkinliğin ardından katılımcılar tarafından halay çekildi. İHA

yuksekova-fidan-dikimi.jpgyuksekova-fidan-dikimi-2.jpg

Bu haber toplam 1577 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim