• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Yüksekova’da Aspir, Karpuz ve Slajlık Mısır yetiştiriciliği!

Yüksekova’da Aspir, Karpuz ve Slajlık Mısır yetiştiriciliği!
Hakkari İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Vahap Şimşek, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde ilk defa üretimi yapılması planlanan Aspir , Karpuz ve Slajlık Mısır bitkilerinin demonstrasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Müdür Vahap Şimşek, Müdür Yardımcısı Bülent Tanyürek , Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü  İsmail Tunç ve teknik personel ile beraber Yüksekova ilçe Müdürlüğümüzü ziyaret ettiler.

Yüksekova ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cezmi  Yılmaz’dan çalışmalar hakkında brifing alan Müdür Şimşek, İlçede ilk defa üretiminin yapılması planlanan Aspir, Karpuz  ve Slajlık Mısır bitkilerinin  demonstrasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Müdür Şimşek,”Aspir üretimi demonstrasyon çalışmalarının yapıldığı alanda çiftçilere Aspir bitkisinin özellikle bünyesinde barındırdığı yüksek yağ oranı ve çiçeğinin boyama sektöründeki önemi Ülke ekonomisine katkıda katma değeri çok yüksek bir bitkidir.

 Aspir çiftçilerimizin tarlasından en yüksek verimi ve kazancı almak için çok fazla bakım gerektirmeyen,  suya pek ihtiyaç duymayan, katma değeri ve kazanımları bakımından Yüksekova çiftçileri için alternatif bir ürün. Yapılan çalışmalardan da gördüğümüz kadarıyla bölge iklim ve toprak yapısına gayet uyumlu ve verimli sonuçlar alıyoruz. Eminim ki üretimi ve geri dönüşümleri yaygınlaştıkça çiftçilerimiz Aspir bitkisini daha çok benimseyeceklerdir” şeklinde konuştu.

-Yüksekova’daki Karpuz ve Slajlık Mısır üretiminde çok önemli sonuçlar alınıyor

Karpuz ve Slajlık Mısır üretimi için demonstrasyon çalışmalarının yapıldığı tarlalarda da incelemelerde bulunan İl Müdür Şimşek, maşallah görüyorum ki Yüksekova'nın toprağı çok bereketli yeter ki bilinçli çiftçilik yapılsın ne ekilirse çok verimli sonuçlar alınıyor.

Çalışmalar yapan çiftçiler Yüksekova karpuzunun çok lezzetli ve yakın gelecekte adından ve tadından söz ettirecek dedi'.

İlçede yem bitkisi konusunda da incelemelerde bulunan Hakkari İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Vahap Şimşek, özellikle alternatif ürünler üzerinde durdu.

Demonstrasyon çalışmalarının yapıldığı Slajlık Mısır tarlasındaki ürün kalitesi ve verimi ile ilgili memnuniyetlerini dile getiren Şimşek, Hakkari İl ve İlçelerinin tarımsal üretim ve faaliyetlerinin bu şekilde demonstrasyon çalışmaları yapılıp çiftçilerimize eğitim ve yayım faaliyetleri sıklaştırılarak, en uygun ve en verimli ürün çeşitliliği ile desteklenerek hak ettiği noktaya gelmesi için elinden gelenin en iyisini çalışma arkadaşları ile beraber yapacaklarını dile getirdi. Feyzullah Taş/İHA

yuksekova-karpuz-m.jpg

Bu haber toplam 3502 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim