• BIST 8718.11
  • Altın 2245.94
  • Dolar 32.3321
  • Euro 35.1754
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

Yüksekova'da bilim şenliği açılışı

Yüksekova'da bilim şenliği açılışı
"TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı" Kapsamında, "Yüksekova Bilim Armonisi" adıyla bilim şenliği açılışı gerçekleştirildi. 
  Bilim şenliği Bilim kültürünü yaygınlaştırıp, etkinlikler yoluyla kavratılmasını amaçlayan TÜBİTAK 4007 destekli, Yüksekova Bilim Armonisi açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
 
Bilim şenliğine Yüksekova Kaymakamı Resul Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
 
İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, TÜBİTAK Projeleri, öğrencilerimizin hayal güçlerini kullanarak, üretken, bilimsel ve sanatsal yönlerini geliştirmelerine ortam hazırlayarak onların geleceklerine önemli katkılar sağlarken, aynı zamanda fikirlerini ifade edebildikleri evrensel bir bilim ortamı sunuyor. dedi.
 
Gür," Bu bilim ortamında araştırmasını sunan öğrenciler, üretebilmenin heyecanını, ürettiğini başkaları ile paylaşmasının coşkusunu ve bunların kendisinde oluşturduğu özgüven duygusunu yaşayacaktır. Oldukça zorlu bir yazım sürecinin ardından projelerimizin TÜBİTAK tarafından kabul edilmesi bizim için büyük bir sevinç kaynağı olmuştur.
 
Bu sevincimizin katlanması ise bu projemizin, Türkiye geneli kabul edilen 53 proje içerisinde 1.olarak ön plana çıkmış olmasıdır.5 gün süresince bilişim, çevre bilinci oluşturma, tasarım, el becerisi, mühendislik, fen bilimleri, sanatsal etkinlikler gibi birçok konuyu içeren 160 atölye ve 40 öğretmenle birlikte, eğlenceli ve bilimsel kazanımlar elde edilmesini amaçlamaktayız.
 
Yüksekova Bilim Armonisi' de, alanlarında toplamda 14 konferans ve söyleşi çalışması gerçekleştirilecek. Şimdiden verecekleri destekler için birbirinden kıymetli öğretim üyelerimize ve bilim şenliğimizin hazırlanmasında emekleri olan herkese teşekkür ediyorum," şeklinde konuştu.
 
Akabinde, açılış kurdelesi kesilerek atölyeler gezildi. Özellikle, bilim şenliğindeki similasyon atölyesi, ziyaretçilerde sanal pilot hissi oluşturarak keyifli bir deneyim sunuyor. 5 gün sürecek olan Yüksekova Bilim Armonisi Şenliği'nde; Hakkari Üniversite’sinden Prof. Dr. Mehmet Nuri Bodur tarafından Teknolojinin Meslek Seçimindeki yeri,
 
Öğretim Görevlisi Sibel Canan tarafından Doğa Eğitimi, Öğretim Görevlisi Gülçin Kaya tarafından Yaratıcı Drama Eğitici Eğitimi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nden Doç. Dr. Nurettin Mengeş tarafından Teknolojinin Meslek Seçimindeki Yeri, Öğretim Görevlisi Özgür Ozan Tanrıkut tarafından Ağız ve Diş Sağlığı Bilgilendirme sunumu.
 Dr. Diyar Canan tarafından Pandemi Dönemi El Hijyeni ve bağışıklık sistemi hakkında bilgilendirme sunumları gerçekleştirilecek. Hakkarihabertv.com
2-029.jpeg1-031.jpeg3-016.jpeg4-008.jpeg
 
Bu haber toplam 1204 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim