• BIST 8718.11
  • Altın 2247.714
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1694
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

Yüksekova'da "il olma" heyecanı başladı!

Yüksekova'da "il olma" heyecanı başladı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yüksekova ve Cizre'nin il olacağını dile getirmesi Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde sevinçle karşılandı.

TOBB Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, “Şırnak Cizre'ye dönüşecek, Hakkari de Yüksekova'ya dönüşecek. Şırnak'ı, Hakkari'yi nasıl şehir yapmışlar diye şaşarsınız.

Bir kalkınma hamlesi yapacaksanız şehircilikten başlayacaksınız” sözleri Yüksekova’da sevinçle karşılandı. İHA muhabirine konuşan Vahap Canan, Yüksekova’nın il olacak olmasının toplumsal değerlerin bütünleşmesi için son derece önemli olduğunu belirterek,

“Havaalanının burada oluşu, ilerde üniversitenin olması halkların bütünleşmesi açısından da önemlidir. Eğer ki toplumda bir değer kaynaşmasını istiyorsak, Yüksekova’nın il olması bence isabetli bir karardır” dedi. 

İmad Taş ise Yüksekova’nın il olacak olmasının vatandaşlar açısından güzel bir şey olduğunu söyleyerek, “Zaten Yüksekova'nın il olması için müsait bir yer. Hem coğrafi yapısı hem de İran ve Irak'la sınır olan bir ilçe. Son derece yerinde ve geç kalınmış bir karardır.

Hayırlı olsun halkımıza, ama Hakkari ve Şırnak'ın da il kalmasını istiyoruz. İnşallah Hakkari ve Şırnak da il kalır ve oradaki vatandaşlar mağdur olmazlar” diye konuştu.

Recep Doğan da Yüksekova’nın il olmasını hep istediklerini ifade ederek, “Yüksekova’nın il olmasını istiyoruz. Buradan bir evrak için Hakkari’ye gidiyoruz.

Hakkari’ye gidip gelme benim bir günümü alıyor. Yüksekova’nın il olması güzel bir şey, keşke daha erken olsaydı. Bir an önce olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Emrah Bingöl ise Yüksekova ve Cizre’nin il olacak olmasına çok sevindiğini dile getirerek, “Güzel bir haber oldu. Bu habere hep birlikte sevindik. İnşallah hayırlısı olursa, en yakın zamanda faaliyete geçirirler. Bir esnaf olarak çok mutlu olduk” dedi.

Kamil Aksu da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ederek, “Vallahi Yüksekova’nın il olması iyi oldu. İnşallah halkımıza, esnafımıza iyi bir gelecek olur.

Evsiz insanlarımız var, şu an sıkıntılı olan çok vatandaşımız var, inşallah il olmasıyla beraber herkese bir katkısı olur. Gerçekten de iyi bir karar olmuş.

Sayın Başbakanımıza, Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın İçişleri Bakanımıza ve tüm yetkililerimize şükranlarımızı sunuyoruz, teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Hicran Akaç ise bunun çok güzel bir haber olduğunu söyleyerek, “Cumhurbaşkanımızın böyle bir karar vermesi, zaten daha öncede dile getirmişlerdi. İl olmamıştı, ama şu an haberi duyduktan sonra büyük bir sevinç içerisindeyiz.

Hani Yüksekova için olsun, Cizre için olsun, zaten olması gereken bir karardı. Mutluyuz, gayet iyi bir şey, teşekkür ediyoruz Sayın Cumhurbaşkanımıza” şeklinde konuştu. İHA

 

Bu haber toplam 4231 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim