• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C

“Yüksekova’da Kadın Olmak”

“Yüksekova’da Kadın Olmak”
“Yüksekova’da Kadın Olmak” projesi ile sürdürülebilir bir sivil kadın örgütlenmesi olarak güçlenmeyi amaçlıyor.

Yüksekova kadınları toplumsal destekleme ve kültür derneği sabancı vakfı ekim zamanı etkinliğinde Sabancı vakfıhibe programları kapsamında 14 yılda 173 projeye 28,5 milyon tl’nin üzerinde destek verdi.

Sabancı Vakfı’nın Hibe Programları kapsamında destek verdiği Yüksekova Kadınları Toplumsal Destekleme ve Kültür Derneği (YUKADER) “Yüksekova’da Kadın Olmak” projesiyle,bu yıl online olarak gerçekleştirilen “EkimZamanı” etkinliğine katıldı.Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı’nın ev sahipliğinde 20 Ekim’de gerçekleşen buluşmada, 2019-2020yıllarındaSabancı Vakfı’ndan hibe desteği alansivil toplum kuruluşlarının (STK)proje hikayeleri paylaşıldı. 

Sabancı Vakfı tarafından iki yıldır desteklenen dernek “Yüksekova’da Kadın Olmak” projesi ilesürdürülebilir bir sivil kadın örgütlenmesi olarak güçlenmeyi, Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki kadınların mevcut durum ve ihtiyaçlarını belirlemeyi ve ardından kapsamlı bir güçlendirme çalışması yapmayı amaçladı.

Yüksekova Kadınları Toplumsal Destekleme ve Kültür Derneği’nin (YUKADER) çalışmalarını Şirin Payzın’ın moderatörlüğünü yaptığı online buluşmada anlatan Yüksekova’da Kadın Olmak projesinin koordinatörü Hatice Temir, “2018 yılında 7 kişiyle kurduğumuz dernekte bugün 103 kişiye ulaştık ve Yüksekova’da bir kadın hareketi başlatmış olduk. Bir işe başlarken ‘ben ne istiyorum, hangi sıkıntıları yaşıyorum’ diye sorduğunuzda çoğu soruna çözüm buluyorsunuz.

yuksekova_da_kadin_olmak_projesi_3.jpg

Biz de aslında bu projeyle kendimizden yola çıkarak Yüksekova’da kadının modern, güçlü ve çalışkan olduğunu tüm dünyaya haykırmak istedik.

Proje kapsamında Yüksekova’daki 607 haneye ziyaretler gerçekleştirdik. Bu ziyaretlerde kadınlarla sohbet esnasında form doldurduk. Hane ziyaretleri formundaki verilere göre kadınların en çok temel haklarını bilmediklerini, hizmetlere erişimde sıkıntı yaşadıklarını ve toplumsal cinsiyet alanında zayıf olduklarını fark ettik.

Bu sene de elimizdeki bu verilerle devam eden projemiz sayesinde Sabancı Vakfı’ndan hibe alan kurumlar arasında yer almaya hak kazandık.

Projenin bundan sonraki sürecinde Yüksekova’da kadınların yaşadığı sorunlara çözüm odaklı yaklaşarak kamu kurumlarını da sürece dahil edip birlikte yürümeyi hedefliyoruz” dedi. 

Türkiye’de sivil toplum kuruluşlarına 14 yıldır kesintisiz hibe desteği veren tek vakıf olan Sabancı Vakfı,bugüne kadar173 projeye, 28,5 milyonTL’nin üzerinde hibe verdi. Vakıf, kadın, genç ve engelli bireylerin karşı karşıya kaldıkları toplumsal sorunların çözümü için projeler hayata geçiren STK’lara hibe desteğinin yanı sıra bilgi ve tecrübe desteği de sağlıyor. Hakkarihabertv.com

Bu haber toplam 1997 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim