• BIST 9693.46
  • Altın 2509.143
  • Dolar 32.5805
  • Euro 34.8237
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Yüksekova'da kampüs çalışmaları

Yüksekova'da kampüs çalışmaları
Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Güçlü köyü mevkilinde kurulması planlanan Yüksekova Kampüsü için arazide zemin etüt çalışmaları yapıldı.

Hakkari Üniversitesi’nde yapılan açıklamada, Hakkari Üniversitesi Yüksekova Yerleşkesi’ne ait olan Güçlü köyü mevkiinde bulunan 197 bin 786 metrekare alan üzerinde inşaat çalışmalarının başlaması için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ihale ön çalışmaları yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, “Üniversite ile TOKİ arasında yapılan protokol kapsamında yapılacak olan 2. etap merkez kampüs yerleşkesine bağlı olarak gerçekleştirilecek Yüksekova Meslek Yüksekokulu ve 40 dairelik konut binaları ile bunlara ait altyapı, çevre ihata duvarı için ön inceleme ve zemin etüt çalışmaları yapılmıştır.

Yüksekova’da Güçlü köyü mevkiinde kurulacak olan meslek yüksekokulu yerleşke alanında üniversitemiz Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Adem Yılmaz, 3 teknik personel ve Ankara’dan gelen TOKİ personellerinden Jeoloji Mühendisi Mehmet Gündüz ve inşaat teknikeri Mümtaz Demirel alanda görsel zemin etüdü ve toprak analizi için numune alma çalışmaları yaptı.

Yüksekova’da bulunan üniversitemize ait arazi tespit edilip, Yüksekova Meslek Yüksekokulu yerleşke alanında inşaata uygun olup olmadığını incelemek için TOKİ’den gelen elemanlar kepçe ile kazı yapıp analiz için toprak numuneleri aldı” denildi. 

Çalışmaları birebir takip eden Rektör Prof. Dr. Ebubekir Ceylan ise; “Teknik personelden aldığımız bilgilere göre görsel olarak çalışmalardan olumlu sonuçlar elde edildiği, fakat zemin sağlamlığı hakkında detayların TOKİ tarafından çıkarılacak raporda belirtilecek. 2. etap inşaat çalışmaları hızla yürütülmekte, önümüzdeki günlerde ihalesi TOKİ tarafından yapılacak olup, inşaatlarımızın temellerini en kısa sürede atarak Yüksekova halkını Yüksekova Kampüsün’e kavuşturacağız” dedi.

Ayrıca, yerleşkede yapılan çalışmalar sırasında araziyi üniversiteye hibe eden Güçlü köyünün önde gelenlerinden İdris Öner ile köy sakinlerinin çalışmalara büyük ilgi gösterdiği belirtildi. Hakkarihabertv.com

universite-yuksekova-1.jpg

universite-yuksekova-2.jpg

universite-yuksekova-3.jpg

 

 

Bu haber toplam 6964 defa okunmuştur
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim