• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Yüksekova'da kar esareti

Yüksekova'da kar esareti
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yağış nedeniyle kapanan yolda araçlarıyla mahsur kalan vatandaşlar, karla mücadele ekipleri tarafından kurtarıldı.

Yüksekova’da dün akşamdan beri etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Özellikle de yağışa hazırlıksız yakalanan sürücüler zor anlar yaşarken, sabah saatlerinden itibaren başlatılan karla mücadele çalışmaları da sürüyor.

video-galeri.20110227163236.gif

Hakkâri-Yüksekova karayolunun 20’nci kilometresinde yağış nedeniyle kapanan yolda mahsur kalan 4 araçtaki yaklaşık 20 kişinin imdadına Karayolları 117. Şube Şefliği’ne bağlı karla mücadele ekipleri yetişti. Yolda mahsur kalan yaklaşık 20 kişi, karla mücadele ekipleri tarafından başlatılan çalışmalar sonucu kurtarıldı. Yolda mahsur kalan sürücüler, dün akşam başlayan ve sabah saatlerinde etkisini artırarak devam eden kar yağışına şaşırdıklarını ve yağış nedeniyle yolda mahsur kaldıklarını söyledi. 

FOTO GALERİ...........

YÜKSEKOVA’DA KAR ESARETİ: Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, köy ve mezra yolları ulaşıma kapandı. Yüksekova’da son günlerde etkili olan sağanak yağış, dün akşam saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Etkili olan kar yağışı ilçede hayatı adeta felç etti.

Kar kalınlığının yaklaşık 20 santimetreye ulaştığı ilçede vatandaşlar zor anlar yaşadı. Sabah saatlerinde kar sürpriziyle karşılaşan vatandaşlar, evlerinin ve iş yerlerinin önünü temizlemeye başladı. Yoğun yağış nedeniyle enerji nakil hatlarında kopmalar meydana gelirken, ilçeye bağlı 59 köy ve 127 mezra yolu ulaşıma kapandı.

Kar yağışına hazırlıksız yakalanan sürücüler ise, yollarda zor anlar yaşadı. Yüksekova-Şemdinli karayolundaki Haruna Geçidi ve Yüksekova-Esendere yolundaki Dilezi Geçidi’nde birçok araç yağış nedeniyle mahsur kaldı. Karla mücadele ekipleri ilçe merkezinde ve Dilezi Geçidi’nde çalışma başlattı. Kapanan yollar için de karla mücadele ekiplerinin kurulduğu öğrenildi. Yağış nedeniyle ilçede karla mücadele çalışmaları için kriz masası kuruldu. Haber: Sayım Harmancı (İHA)

 

Bu haber toplam 3720 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim