• BIST 9645.02
  • Altın 2411.831
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.8036
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C

Yüksekova'da kar esareti ile mücadele sürüyor

Yüksekova'da kar esareti ile mücadele sürüyor
Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Belediye Başkanlığı tarafından yürütülen kanla mücadele çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor.

Yüksekova Belediyesi, Destek Hizmetler Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen kar temizleme çalışmaları aralıksız devam ediyor. geçtiğimiz hafta çarşı merkezi ve bağlı ara sokakları tamamen temizleyen ekipler yeni yağışlarla birlikte tekrar karla temizleme çalışmalarına başladı.

Sabah saatlerinde özgürlük meydanıda başlayan temizlik çalışmaları akşam saatlerinde Cengiz Topel Caddesi ve bağlı ara sokaklarda sabaha kadar devam etti.

3 greyder 1 kazıcı 4 kepçe 1 eder ve 8 kamyon ile çalışma başlatan ekipler, Özgürlük Meydanı ve bağlı ara sokaklarda biriken karları bir noktaya topladı. Ardından iş makineleri yardımıyla kamyonlara yüklenen tonlarca kar şehir dışına çıkarıldı.

İş makinelerinin etkili olamadığı noktalarda Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ellerinde küreklerle bilek gücü ile kar temizliği yaptı. Sayısız anons ve ilana rağmen sahipleri bulunamayan raçlar ise çekici yardımıyla kaldırılarak yedi emine teslim edildi.

Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Başkan Yardımcısı Hüsnü Beşer, "yurttaşlarımızın ulaşımda sıkıntı çekmemeleri için belediye olarak tüm imkânlarımızı seferber ederek çift vardiyalı bir şekilde gece gündüz kar temizliği yapıyoruz. Geçtiğimiz hafta çarşı merkezi ile birlikte ara sokakları da tamamen temizlemiştik.

ikinci yağıştan sonra ekiplerimiz tekrar temizlik çalışmalarına başladı. Yurttaşlarımızdan isteğimiz çalışma esnasında bizlere yardımcı olmaları.

Örneğin sahipsiz bir araç yüzünden 1 saatte yapacağımız işi bazen 4 saatte ancak yapabiliyoruz. yaptığımız sayısız ilan, anons ve duyuruya rağmen duyarsız bazı arkadaşlar araçlarını rastgele park ederek kayıplara karışıyor.

İkincisi bazı esnaflarımız çalışma öncesi çatılarını temizlemiyor. Biz temizlik yaptıktan sonra çatısındaki karı indiriyor. Durum böyle olunca hem kendisi hem de belediye öbür esnaflardan tepki alıyor. Tek ricamız esnaf ve araç sahiplerinin biraz daha doyarlı olması.

Halkımızdan biraz daha sabır ve sağduyu bekliyoruz. Biz geceli gündüzlü çalışamalarımızı sürdüreceğiz. İnşallah en kısa zamanda ilçedeki kar yığınlarını temizleyeceğiz” dedi.

Sabah saatlerine kadar devam eden kar temizleme çalışmalarına başkan yardımcısı Hüsnü Beşer, Belediye Meclis Üyeleri, Destek Hizmetler Müdürü Ahmet Tosun, Zabıta Müdürü Tahir Tekinalp, İbrahim Cin ve ilgili birim çalışanları katıldı. Hakkarihabertv.com

gever-1-005.jpggever-1111111-001.jpg

 

 

Bu haber toplam 2939 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim