• BIST 9079.97
  • Altın 2322.611
  • Dolar 32.345
  • Euro 34.8965
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Yüksekova'da kar yığınları ile mücadele

Yüksekova'da kar yığınları ile mücadele
Hakkari’nin Yüksekova ilçesi belediyesi geçit vermeyen kar yığınlarını üst üste toplayarak kamyonlarla ilçe dışına çıkartma çalışması başlattı.

Yüksekova ilçesinde iki gün boyunca belirli aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle trafiğin olumsuz etkilemesi üzerine belediye karla mücadele ekibi harekete geçti. Birçok mahalle başta olmak üzere cadde ve sokaklar yapılan hummalı çalışmalar sonucundan kar yığınlarından temizlendi. 

İlçenin en işlek caddesi olan, Cengiz Topel Caddesi ve bağlı ara sokaklarda 7 kepçe, 2 greyder, 2 kazıcı ve 6 kamyonla çalışma başlatılarak toplanan kar yığınların bir kısmı dere yatağına boşaltılırken bir kısmı ise kamyonlarla ilçe dışına çıkartıldı.

Zabıta müdürlüğü ekipleri ise araç trafiğinin, çalışmaları aksatmaması için caddeyi bir süre trafiğe kapattı. İş makinelerinin etkili olamadığı noktalarda da belediye işçileri ve esnafın katkıları ile küreklerle temizlendi.

Yapılan çalışmayı Yüksekova Belediye Başkanı Hüsnü Beşer, Destek ve Hizmetler Müdürü, Ahmet Tozun, Temizlik İşleri Müdürü Arif Öğmen, Zabıta Müdürü Tahir Tekinalp ve Trafik Komisyonu Başkanı Abdulkerim Akdoğan takip etti. Çalışmalar hakkında bilgi veren Yüksekova Belediye Başkan Yardımcısı Hüsnü Beşer,  halakın mağdur etmemek için sabah erken saatlerinde  itibaren çalışmalara başladıklarını söyledi.

Beşer,”Önceki gün ekiplerimizce esnafımıza çalışma yürüteceğimiz ve çatılarındaki karları atmaları gerektiği konusunda anons yapmıştık. Bunu dikkate alan esnafımıza öncelikle çok teşekkür ederim.

Kar temizleme çalışmalarımızı bitirdikten sonra kimse çatılarında kalan karları atmaya kalkmasın aksi takdirde cezai işlem uygulayacağımızı belirtmek isterim. Cengiz Topel Caddesi ve ara sokakların hepsinde tüm karları arındırıncaya kadar çalışmalarımız aralıksız bir şekilde devam edecektir” dedi. Hakkarihabertv.com

kar-yukleme-m.jpg

kar-yukleme-1.jpg

kar-yukleme-2.jpg

 

Bu haber toplam 3386 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim