• BIST 8718.11
  • Altın 2247.714
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1694
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

Yüksekova'da köpekler kısırlaştırılıyor

Yüksekova'da köpekler kısırlaştırılıyor
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, "Kısırlaştır, Aşıla ve Yerinde Yaşat” amacıyla hazırlanan çalışma kapsamında İstanbul'dan gelen uzman ekiplerce mobil araç ile başıboş köpekler kısırlaştırıldı.

Yüksekova Belediyesinin Denge Veterinerlik Hizmetleri firmasına yaptırdığı çalışma çerçevesinde, İstanbul'dan gelen ekip tarafından ilçe genelindeki sokak köpekleri toplatılarak kısırlaştırma ve aşılama çalışmaları yapıldı. Her sene olduğu gibi bu sene de birçok başıboş köpek kısırlaştırıldı.

İlçenin değişik noktalarında yakalanan başıboş köpekler, kurulan mobil kısırlaştırma ünitesine alındıktan sonra gerekli olan tedavi ve kısırlaştırma operasyonları yapılarak ameliyatı yapılan hayvanlar küpelenerek 3 günlük tedavi ve bakımlarının yapılabilmesi için kurulan kafeslere naklediliyor.

Tedavileri tamamlanan hayvanlar alındıkları noktalara geri bırakılıyor. Sahipsiz köpekler sahiplendiriliyor. Sahipli olan köpekler ise sahiplerine geri teslim ediliyor.

Yürütülen çalışma ile ilgili açıklama yapan Yüksekova Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Adil Özdil, şehir merkezimizde başıboş köpeklerle ilgili büyük bir sıkıntı var dedi.

Özdil,"Bu konuda vatandaşlar tarafından da şikâyetler söz konusuydu. İstanbul'dan getirttiğimiz uzman ekip 1 aydır geceli gündüzlü çalışıyor.

Sokak hayvanları ile ilgili 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Yönetmelikleri gereği işlem yapmaktayız. İlçemizde yaklaşık 1 aydır bir faaliyet yürütmekteyiz ve bu 1 ay içerisinde 500’e yakın köpek tedavi altına aldık ve sağlıklı bir şekilde sokaklara geri bıraktık.

Kent genelinde toplanan sokak hayvanları mobil kısırlaştırma aracına alınarak, gerekli aşı ve operasyonlardan geçiriyoruz. Sokak hayvanlarını kısırlaştırma, kuduz aşısı ve parazitsel bakımları yapıldıktan sonra kulaklarına küpe takıyoruz ve kayıt altına alıyoruz.

İşlemi tamamlanan hayvanlar 3 gün müşahede altında tutuyor doğal ortamlarına geri bırakıyoruz. Amacımız; sokak hayvanlarının yok etmek değil, kontrolsüz bir şekilde artan sokak hayvanlarının popülâsyonunu dengede tutabilmektir.

Bu sayede sokak hayvanlarının da bir yaşam hakkının olduğunu göstermek, hem de halkla iç içe yaşayan bu hayvanların sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürmelerini sağlamaktır” şeklinde konuştu. Hakkarihabertv.com

yuksekova-kopek-barinagi-2.jpgyuksekova-kopek-barinagi.jpg
 

Bu haber toplam 2197 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim