• BIST 9142.4
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Yüksekova'da sel felaketi

Yüksekova'da sel felaketi
Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Onbaşılar köyünde etkili olan sağanak yağış, sele neden oldu.

Haber: Erkan Çapraz- İlçeye 30 kilometre mesafede bulunan Onbaşılar köyünün içerisinden geçen Hirmin Deresi etkili olan sağanak yağış nedeniyle taştı. Taşan dere yatağında bulunan 5 ahır tamamen yıkılırken Hamit Kılıç ve Naci Kına adlı köy sakinlerine ait park halindeki 2 kamyonet de akıntıya kapılarak kullanılamaz hale geldi. Kamyonetlerden birinin sel sularının sürüklemesiyle çarptığı evde de maddi hasar oluştu.

Onbaşılar köyüne bağlı Armutlu mezrası yakınlarında bulunan bir yayla da sel suları altında kaldı. Yaylada bulunan vatandaşlar, çadırlarının sular altında kaldığını belirterek biriktirdikleri erzakların sel sularına kapıldığını belirtti. Sel felaketi yaşayan köy sakinlerinin imdadına, köy yollarını genişletme çalışması yapan Akçelik İnşaat firmasına ait iş makineleri yetişti.

Yaşanan sel felaketi ile ilgili açıklama yapan Onbaşılar Köyü Muhtarı Pervizhan Beşer, “Köydeki zararımız büyük. 5 ahır kullanılamaz hale geldi. 1 evde maddi hasar var. 2 kamyonet sel sularına kapıldı. Aşağı mezrada bulunan yayladaki vatandaşlarımızın çadırlarını su bastı. Çadırlarda kalmak için kullandıkları yaşamsal malzemeleri yok oldu. Köyümüzün içerisinden geçen derenin ıslah edilmesi lazım. Tek tesellimiz herhangi bir can kaybının yaşanmamasıdır. Sel felaketinin hemen ardından bölgede yol genişletme çalışması yapan Akçelik İnşaat firmasına ait iş makineleri hemen yardımımıza koştu. Kendilerine çok teşekkür ederiz” dedi.
 

Olayın ardından İl Özel İdaresi Yüksekova Şantiyesi ekipleri de olay yerine gelerek çalışma başlattı. İl Özel İdaresi Yüksekova Şantiye Şefi Fehmi Karaduman, köyde incelemelerde bulunarak sel sularının taşıdığı taşlarla kapanan dereyi temizleyeceklerini ve kapanan yolları açacaklarını belirtti.

yuksekova-sel-1.20120724133900.jpg

yuksekova-sel-2.jpg
 

Bu haber toplam 4055 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim