• BIST 9079.97
  • Altın 2323.82
  • Dolar 32.3831
  • Euro 34.8459
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Yüksekova'da yol genişletme çalışmalar

Yüksekova'da yol genişletme çalışmalar
Yüksekova Belediyesi, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Esenyurt Mahallesinde yol genişletme çalışması yapıldı.

Yüksekova Belediyesi, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Esenyurt Mahallesine bağlı 1318 nolu sokakta yol genişletme çalışması yapıldı.

Yol arsasında bulunan yapılar iş makineleriyle kaldırılarak mevcut yol 10 metre genişletilmiş oldu. Bu sayede daha önce dar olan sokakta içme suyu ve kanalizasyon çalışmaları yapılamamıştı.

Mevcut yolun imar planına uygun genişletilmesinden sonra söz konusu alt yapı çalışmalarına da start verilmiş olacak.  Yol çalışmasından sonra, yolun alt kısmında 35 metre uzunluğunda 5 metre yüksekliğinde bir ihata duvarının yapılması içinde keşif ve metraj çalışmaları yapıldı. söz konusu ihata duvarının yapılması programa alınarak en yakın zamanda çalışmaların başlatılacağı belirtildi.

Yapılan çalışmayı Yüksekova Belediyesi Fen İşleri Müdürü Cevdet Bora, İmar ve Şehircilik Müdürü Murat Kaya ve Zabıta Müdürü Süleyman Dikçe yerinde takip etti.  

Kısa bir açıklama yapan Yüksekova Belediyesi Fen İşleri Müdür Cevdet Bora, “Esenyurt mahallesi 1318 nolu sokakta bulunan ve taşıt trafiğine açık olarak gözüken ve imar planımızda 12 metre olarak görünen, yolun dar ve kullanılamaz halde olması nedeniyle gerek alt yapı çalışmaları gerek diğer belediye hizmetlerini mahalle sakinlerine sunmakta sıkıntı yaşanması nedeniyle,

Fen işleri ile İmar Şehircilik müdürlüğümüzün çalışmaları sonucunda imar planında 12 metre olarak geçen yolun daha önce yol arsasına inşa edilen yapılardan dolayı 10 metre olarak açılması ve mahalle sakinlerinin,

yaya ve taşıt trafiğinin sağlanması ihtiyacı giderilmiş olup en kısa zamanda yolun stabilize çalışmaları ve diğer hizmetlerinin gerçekleşmesi için en hızlı şekilde hizmete sunmayı hedefliyoruz. Hakkarihabertv.com

Bu haber toplam 1733 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim