• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Yüksekova'nın Eğitim 'Yıldız'ı

Yüksekova'nın Eğitim 'Yıldız'ı
Hakkari'nin Yüksekova ilçesine 18 yıl önce gönüllü olarak gelen İngilizce öğretmeni Orhan Yıldız, büyük bir fedakarlık örneği sergiliyor.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi, Aksaraylı İngilizce öğretmeni Orhan Yıldız'ın ikinci memleketi oldu. Gençlik yıllarının geçtiği ilçede büyük bir fedakarlık örneği sergileyen öğretmen Yıldız, yaptığı fedakarlıklarla halkın gönlünde taht kurdu. İlçenin İsmet AlkanAnadolu Lisesi'nde görev yapan Yıldız, meslek yaşantısı boyunca yüzlerce öğrencinin üniversiteyi kazanmasında büyük rol oynadı.

video-galeri.20110227163236.gif

Birçok öğretmenin çekinerek geldiği ilçede meslek hayatına devam eden Yıldız, genç meslektaşlarına çağrıda bulunarak, 18 yıldır görev yaptığı ilçede hiçbir sıkıntıyla karşılaşmadığını ve ilçeye rahatlıkla gelebileceklerini söyledi. Edirne’de iki yıl görev yaptıktan sonra Yüksekova’ya gönüllü olarak geldiğini belirten Yıldız, mezuniyetten sonra doğuda görev yapmak istediğini belirtti.

"HİÇBİR SIKINTIYLA KARŞILAŞMADIM"

Buraların hizmete ihtiyacı olduğunu ve insanların özen göstermesi gerektiğini düşündüğünü dile getiren Yıldız, “İki yıl Edirne Uzunköprü’de görev yaptıktan sonra kendi isteğimle buraya geldim. Medyadan gördüğümüz kadarıyla herkes buraları konuşup tartışıyordu. Fakat birilerinin de oraya gitmesi, hizmet yapması gerekiyordu. İnsanlarla iç içe olması gerekiyordu.

Ben de buna inanarak herhangi bir ön yargım olmadan geldim. O günden bugüne dek herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadım. Burada ülkenin diğer yerlerine nispeten bir geri kalmışlık söz konusu ama eğitim dünyasını rahatsız edecek herhangi bir sıkıntı yaşamadım. İnsanların desteğini, ilgisini ve saygısını gördüm” dedi.

"ÖMÜR BOYU BURADA KALMAYI DÜŞÜNÜYORUM"

Üniversiteye her yıl birçok öğrenci gönderdiklerini aktaran Yıldız, "Bundan sonra inşallah daha fazla öğrenci göndereceğiz. Buradan çok memnunum. Allah ömür nasip ederse ölene kadar da burada kalmayı düşünüyorum. Burada rahatım. Bir sıkıntım yok. Televizyondan, internetten sosyal medyadan buradaki gerçeği göremiyorsunuz. Meslektaşlarımı, samimi insanları buraya gelip görmeye, çalışmaya ve uzun süre burada kalmaya davet ediyorum.

Bir öğretmenin ne ihtiyacı varsa toplum, insanımız, köylümüz bunu karşılamaya hazır. Bunu yaşayan yüzlerce binlerce insan var. Hep söylüyorum en hakiki Yüksekovalı benim. Bundan da gurur duyuyorum. Memleketin her tarafı benim, ben her taraflıyım. Hiçbir yabancılık hissi taşımadım" diye konuştu.

EN UNUTAMADIĞI ŞEY VEFA VE ŞÜKRAN DUYGUSU

En unutamadığı şeyin vefa, şükran ve minnet duygularını doğuran hisler olduğunu kaydeden Yıldız, “Köylere çok gidip gelirim, hala da iletişimim sürüyor. Hangi eve gitseniz kapısını açıp sizi ağırlamaya, günlerce yatıya bırakmaya, peynirini ekmeğini paylaşmaya, sizi korumaya, kollamaya hazır. Hiçbir ayırım yapılmıyor” ifadelerini kullandı. Sayım Harmancı (İHA)

 

Bu haber toplam 2652 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim