• BIST 9533.7
  • Altın 2486.238
  • Dolar 32.5001
  • Euro 34.7985
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Yurtsever devrimci gençlik

Hakan Taş

Genel Başkan Demirtaş'ın ilimiz ziyaretine ve cumhuriyet caddesindeki mitingine Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDGM-H) dağıttığı bildirisiyle damga vurdu. Yüksek binaların camından atılan bildiride şu görüşlere yer veriliyor: "İçinden geçtiğimiz tarihsel dönem açısından da bu ihtiyacın gerekliliği açık ve kesindir.

Bu kapsamda bizlerde genç başladık, genç başaracağız. diyenlerin mirasına ancak öncü ve devrimci bir gençlik örgütlenmesiyle yanıt olunabileceği bilinciyle Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketini kurduğumuzu tüm halkımıza ve Kürdistan gençliğine ilan ediyoruz."

Demirtaş'ı dinleyen kalabalık birden havadan yağan bildiriyi okuyarak ilgi gösterdi. Bildiride özellikle cemaat sömürüsüne değinen açıklamalar dikkat çekiyor. YDGM-H amacını şöyle sıralıyor;

-Fuhuş bataklığını kurutmak.

-Uyuşturucu zeminini yok etmek.

-Cemaat sömürüsüne son vermek.

-Asimilasyon zincirini engellemek.

-Sömürgecilik bilincini ortadan kaldırmak.

-AKP polislerinin zorbalığından ve zulmünden korumak.

-Ahlaki ve politik toplum gençliğine ulaşmak.

 Hakkari halkını Gülen cemaatine karşı uyaran YDGM-H şu itirafta bulunuyor. "26 Nisan saat 01.00 da Biçer Mahallesi Fetullah Gülen ve cemaatine ait bir pansiyona YDG-H tarafından eylem düzenlenmiştir. Atatürk Anadolu Lisesinde çalışan cemaatçı bir öğretmenin aracını da biz yaktık. Gülen cemaatin oyunlarına gelmeyin ve çocuklarınızı devlete ve Cemaata hizmet eden dersane ve okullara göndermeyin."

Yurtsever Devrimci  Gençliği hep bildiri ve bazı eylemleriyle tanıdık.  Fakat Öcalan, PKK, BDP, KCK, DTK'nin barış sürecini desteklemesine rağmen YDG-H nin sürece gölge düşürecek söylem ve çağrıları doğrusu düşündürücü. Bu sorunun yanıtını Selahattin Demirtaş'tan almak için çabaladım fakat program yoğunluğunun azizliğine uğradım.

 Sömürgecilik, fuhuş ve uyuşturucu gibi alışkanlıklara savaş açma erdemliktir. Devlet de zaten bunlarla mücadele ediyor. Cemaat ile olan kavgaya yorum getiremem çünkü Hakkari'de "biz varız" diyecek kadar kadrolaşmışlar.

PKK-Hizbullah çatışması doksanlı yıllarda başladı. PKK-Cemaat çatışmasıda uzun süredir devam ediyor. Hakkari'de her olay yaşandığında Üniversitenin camları aşağı indirilirdi. Neden saldırının adresi üniversite diye araştırma yaptım. Aldığım yanıt beni şaşırtmadı; "Çünkü orada cemaat üyeleri ve yöneticileri var" denildi. Dersanelere de birçok kez uzaktan molotof ile saldırı yapıldı. Esen barış havası, iyimser süreç ve Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketinin düşündüren açıklamaları... Umarım herkes aynı yerde "Barış çatısı" altında birleşir.

 

 

 

Bu yazı toplam 5100 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 15
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim