• BIST 9079.97
  • Altın 2324.085
  • Dolar 32.3613
  • Euro 34.9442
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

Yüzlerce Manisalı 'Hacet Dede'ye akın etti

Yüzlerce Manisalı 'Hacet Dede'ye akın etti
Manisa`da her yıl Hıdrellez günü vatandaşların umut kapısı haline gelen ve 'Hacet Dede Türbesi' olduğuna inanılan yer, bu yıl da yine yüzlerce kişi tarafından ziyaret edildi.

Hıdrellez kutlamaları nedeniyle Manisa`da yüzlerce kişi, Spil Dağı eteklerinde bulunan Saruhan Bey zamanında yaşamış bir evliyaya ait olduğu söylenen Hacet Dede Türbesi`ne akın etti. Özellikle kadınlar dileklerinin gerçekleşmesi için sur duvarlarına taş yapıştırmaya çalıştı.

Taşın yapışması ve düşmemesi halinde dileğin gerçekleştiğine inanan kadınlar, bir yandan isteklerini kağıtlara çizerek duvarlara yerleştirdi. Lise öğrencileri üniversiteye girmek için kağıtları duvarlara asarken, evi olmayanlar ev resmi çizdi, ağaçların dallarına iliştirdi.

Haberin Videosu İçin Tıklayın

Çocuğu olmayanlar yaptıkları beşikleri ağaç dallarına astı. Bazı kadınlar kollarına yeşilliklerden bilezik yaptı, bu halkaların altın olmasını bekleyeceklerini söyledi. Bazı vatandaşlar ise dua edip şükür namazı kıldı. Anneler oğullarına iş, bazı evli kadınlar kocalarına iş ve araba, çocukları doğuştan özürlü aileler ise sağlık dileğinde bulundu.

Taş ve ağaçlara asılan dileklerden en ilginçleri ise ünlü oyuncu Nurgül Yeşilçay ve sanatçı Mustafa Ceceli’nin fotoğrafları oldu. Fotoğrafların üzerine not yazan vatandaşlar gelin ve damat adaylarının bu ünlü isimlere benzemesini diledi. Geçtiğimiz yıl dileklerinin kabul olduğunu belirten bazı vatandaşlar ise lokum dağıttı. Bu yıl ayrıca İzmir ve komşu illerden de birçok vatandaş Hacet Dede türbesini ziyaret ettiği bildirildi.

HACET DEDE

Spil Dağı`nın eteklerinde, eski surlar içinde Saruhan Bey zamanında yaşamış bir evliyaya ait olduğu söylenen Hacet Dede Türbesi, özellikle Hıdrellez`de binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor. Günümüzde yıkıntı halinde bir iki surdan ibaret olan türbenin duvarları ve ağaçları, her Hıdrellez günü yazılan yazılarla, isteklerle donatılıyor. İHA

Bu haber toplam 2551 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim