• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

YYÜ'de aşıklar şenliği

YYÜ'de aşıklar şenliği
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) rektörlüğü tarafından geleneksel olarak organize edilen ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen “YYÜ Âşıklar Şenliği” yapıldı.

YYÜ, Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nde yapılan Aşıklar Şenliği erkek aşıkların yanı sıra kadın aşıklar büyük ilgi gördü. Özellikle kadın aşık Ayten Çınar ile erkek aşık Behram Aktimur’un atışması izleyenleri gülmekten kırıp geçirdi.

Şenliğe Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, öğrenci ve vatandaşlar katıldı. Türkye’nin değişik yerlerinden katılan halk ozanlarından, Ahmet Poyrazoğlu, Muhlis Deniz, Celal Yenitürk, Nurettin Turkan, Behram Aktimur, Ayten Çınar, Zeki Erdal, Mehmet Bülbül, Kazım Gülle ve Mehmet Akçay birbirinden güzel türküler ve atışmalar sergilediler.

Azerbeycan’lı ozan Seher Atmaca ise yöresine ait bir hikayeyle seslendirdiği parçayla katıldı. Geceye damgasını vuran Ayten Çınar ile Behram Aktimur’un kadın ve erkek aşıkların atışmalarıyla tam bir coşkuya dönüştü.

Sivaslı kadın âşık Ayten Gülçınar 'Ah şu erkekler' ayağıyla değişine başlarken, Karslı Behram Aktemur da 'Ah şu kadınlar' ayağını başlattı. Gecenin sonunda bir açıklama yapan Rektör Prof.Dr. Peyami Battal, üçüncüsü düzenledikleri “Aşıklar Şenliği” her sene yenilikler ekleyerek sürdürdüklerini belirtti.

Battal, “Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz “Aşıklar Şenliği” etkinliğimizde kadın aşıkların olması gerçekten ben de bu güne kadar kadınların atışmasını hiç izlemedim. Daha doğrusu ben şahsen kadın aşıkları hiç izlememiştim.

Ama şunu gördük ki kadın hangi alanda olursa olsun, gerçekten o alanda çok başarılı oluyorlar. Burada da biraz önce izledik kadın aşık Ayten hanım oldukça başarılı bir atışma sürdürdü. Kendilerini çok takdir ediyorum. Bana da çok garip geldi, ama oldukça güzel, oldukça başarılı” dedi.

Battal, Azerbeycanlı kadın aşıkı da çok beğendiğini ve bu geleneksel şenliği her defasında yeni durumlar ilave ederek sürdüreceklerini ifade etti. (İHA)

Bu haber toplam 5384 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim