• BIST 9104.98
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Zabıta ekiplerinden kapsamlı denetim

Zabıta ekiplerinden kapsamlı denetim
Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Belediyesi, Zabıta Müdürlüğü ekipleri Cafeler, Kıraathaneler ve İnternet Cafeleri denetledi.

 Zabıta ekipleri Cafeler, Kıraathaneler ve İnternet Cafeleri daki bilgisayarlarda zorunlu olan filtre programını, Kıraathaneler ve Caferlerin ruhsatlarının olup olmadığını yemek servisi yapan Cafe ve Restaurantların hijyen ve çalışma koşullarını kontrol etti.

 İş yeri ruhsat kontrolü, sigara içilmez levhasının asılı bulundurulması zorunluluğu, Cafelere giriş ve çıkışlardaki yaş sınırı ile yasak sitelere girişi engelleyici filtre olmasının zorunlu olduğu hatırlatıldı.

Öte yandan Zabıta ekipleri özellikle Canlı Müzik ruhsatı olmayan Cafelerin Canlı Müzik yapmamaları gerektiği konusunda uyarıda bulundular. Yapılan ihtarların dikkate alınmaması durumunda cezai işlemlerinin uygulanıp iş yerlerinin mühürlenmesine kadar gidileceği belirtildi. Ruhsatı olmayan iş yerlerine ise 1 haftalık süre verildi.

Zabıta Ekipleri ile Denetimlere katılan Yüksekova Belediye Başkan Yardımcısı Hüsnü Beşer, küçük yaştaki çocuklar internet cafelere takılıp, zamanlarının büyük bir bölümünü buralarda geçirdiğini söyledi.

Beşer;” İnternet cafeler kötü alışkanlıklar kazanılmasına müsait yerler olmasından dolayı çocukların kontrol altında internete girmeleri gerekir. Bunun için bizden daha çok anne ve babalara bu görev düşüyor. Bizler de belediye olarak sıkı bir şekilde kontrolleri sürdürüyoruz. Tüm internet cafelerde olması gereken filtrelerin olup olmadığını kontrol ediyoruz.

Öte yandan İlçede bulunan Cafelerde canlı müzik ruhsatları olmadan canlı müzik yapmamaları konusunda Cafe işletmecilerine uyarıda bulunduk. Aksi taktirde Cezai işlem uygulayacağımızı kendilerine bildirdik. Ayrıca önemli bir diğer husus ise Ruhsatları olmayan tüm işyeri sahiplerinin Zabıta müdürlüğümüze gelip işlemlerini başlatmalarını ve bu konuda daha duyarlı olmalarını rica ediyoruz” dedi. Hakkarihabertv.com

zabita-1.20141224150514.jpg

zabita-gever-m.jpg

Bu haber toplam 3555 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim