• BIST 8800.18
  • Altın 2238.004
  • Dolar 32.339
  • Euro 35.0904
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C

Zap Nehrinden şampiyonaya

Zap Nehrinden şampiyonaya
Hakkari Cilo Rafting Takımı Türkiye Rafting Şampiyonasında üstün gayretlerle mücadele ederek 20 şehir, 43 kulüp, 56 takım içerisinde Türkiye üçüncüsü oldu.

 

Kısa süre önce kurulan “Hakkari Cilo Rafting Team”  günlerce Zap nehrinde çalışmalarını sürdürerek şampiyonaya hazırlandılar. Yaklaşık 3 ay süren çalışmalar ve 12 günlük sıkı antrenman kampında sporcular şampiyonaya hazırlandılar. Bu yoğun çalışmanın ardından Cilo Rafting Takımı Van Çatak ilçesinde düzenlenen şampiyonaya katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Rafting Federasyonu tarafından Van’nın Çatak ilçesinde düzenlenen Türkiye Rafting şampiyonasında ilimizi temsilen katılan “Cilo Rafting Takımı” büyük bir mücadele vererek Türkiye üçüncüsü oldu. Takımımız ayrıca müsabakanın en centilmen takımı seçilerek Centilmenlik madalyasını da aldılar.

Cilo Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği bünyesinde kurulan “Cilo Rafting Takımı” son altı ay içerisinde rafting alanında katıldığı Türkiye Rafting müsabakalarında takım halinde 2 Türkiye üçüncülüğü, 2 Centilmenlik Madalyası 1 Üstün cesaret madalyası ile rafting sporuna etkili bir giriş yaptılar.

En son 12 – 16 Eylül 2018 tarihleri arasında Van’nın Çatak ilçesinde düzenlenen şampiyonada ilk günkü nehir inişi yarışmasında birinci olan takımımız, sonraki bütün yarışlarda müsabakayı üst sıralarda bitirmeyi başardı. Yarışma sonunda, genel klasmanda Hakkari Cilo Rafting Takımı, Türkiye üçüncüsü olarak ikinci kez ulusal başarıyı elde etti.

Altı aylık bir takımın yıllarca rafting sporu yapan takımları bir bir geride bırakmaları basının ve bütün katılımcıların ilgisini çekti. Basına açıklamalarda bulunan sporculardan Adem Kurt, bizler daha önce raftingin ne olduğunu bilmiyorduk. Zap nehrinde böyle bir şey yapacağımız aklımıza bile gelmezdi.

Ancak Cilo Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübünün çalışmaları kapsamında, Başkanımız Hacı Tansu’nun bizlere bu şansı vermesi ile raftinge başladık. Zap nehrinde çalışmalarımızı sürdürürken bu kadar büyük bir müsabakaya geleceğimizi tahmin edemiyorduk. Şimdi Türkiye üçüncüsü olduğumuz için çok mutluyu" dedi.

Bayan takımının antrenörü ve sporcu Safiye Tansu ise, Hakkari de bayan sporcu yetiştirmenin zorluklarını anlatarak, oluşturdukları genç kızlarımızdan takımların başarılı bir şekilde mücadele ettiklerini söyledi.

Bayan sporculardan Sinem Tekçe ise, Hakkari de raftingin yeni geliştiğini, Cilo Rafting Takımı olarak daha büyük başarılar elde edeceklerini ve bundan sonraki süreçte uluslararası müsabakalarda ülkemizi ve şehrimizi temsil edeceğiz" dedi.

Takımın hem sporcusu hem de antrenörü Ramazan İlhan'da "Bizler Cilo Rafting Takımı olarak bir ilke imza attık ve başardık. Bundan sonra sürekli ve disiplinli bir çalışma ile daha büyük başarıları elde edeceğiz.

Ancak takımımızın rafting botları ve malzemeleri yok, sporcularımızı istediğimiz zaman antrenmanlara götüremiyoruz.

Ulusal dereceleri olan takımımızın acilen en az iki adet yarış botu, yelek, kask ve küreklere ihtiyacımız var dedi. Hocamız ve kulüp başkanımız Sayın Hacı Tansu öncülüğünde iddialı çalışmalarımız sürecek. Hedefimiz uluslararası müsabakalarda temsiliyettir" şeklinde konuştu.

Cilo Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği başkanı Hacı Tansu ise yapılan çalışmalar, müsabaka ve takımlar hakkında bilgi verdi.

Tansu,"Kulübümüz bünyesinde kurulan Cilo Rafting Takımında 2 Bayan takımı, 3 Erkek takımı ve 2 Karma takım bulunmaktadır. Kulübümüzün sporcularından öğrenciden mühendise, ev hanımından esnafa ve memura kadar her meslekten sporcumuz var.

Böylesine çeşitli alanlardan bir takım oluşturmak elbette kolay değil. Büyük emekler verdik, çok çaba sarf ettik. Hiç yoktan büyük ve etkili bit rafting takımı oluşturduk. Sürekli eğitim ve antrenmanlar yaptık. Rafting sporunun Hakkari de gelişeceğine ve gençlerimizi milli takıma kadar götüreceğine inandık/inanıyoruz.

Bu yolda çalışıyoruz. Müsabaka öncesinde Zap nehrinde çalışmalarımızı sürdürürken, sporcularımıza büyük destekleri olan Sporcu dostu, Hakkari sporunun Ağabeyi Valimiz Sayın Cüneyt Orhan Toprak'a şükranlarımızı sunuyoruz.

Rafting botu ve malzeme desteği veren ve müsabakaya katılmamıza araç desteği veren Sayın Rektörümüz Prof.Dr. Ömer Pakiş hocamıza, desteklerini esirgemeyen HATSO Başkanı Sayın Servet Taş’a ve formalarla takımımızı renklendiren AHS İş Adamı Sayın Nevzat KAZAK’a kulübüm, takımım, sporcularım adına teşekkür ederim.

Bizler imkansızlıklar dan bir şaheser çıkardık. Dere kenarında oynayan çocuklardan şampiyonlar yetiştirdik. Spor adına gençlerimizin önünü açmaya devam edeceğiz.

Hakkari’nin ismini en güzel arenalarda, kürsülerde söyleteceğiz ve başarılarla bahsettireceğiz. Bizlerin çalışmalarımıza desteği olan herkese çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu. Hakkarihabertv.com

zap-haberi-1-001.jpgzap-haberi--2-001.jpgzap-haberi--3-001.jpgzap-haberi--4-001.jpg

 

Bu haber toplam 2160 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim