• BIST 9923.41
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Zapspor başkanı ile söyleşi

Murat Taş

Değerli okurlarım ilimizde amatör futbol ligi ve bölgesel amatör liginin tüm hızıyla devam ediyor olması futbol heyecanımızın daha da artmasına neden olmakta. Bildiğiniz üzere liglerimizin oynanmadığı yaz aylarında hazırladığımız yazı dizisini bu haftadan itibaren tekrar sürdürmeye karar verdik.

 

feysel-seven-zapspor-baskan.jpgBu bağlamda bu hafta ki konuğumuz, uzun yıllar İstanbul'da ikamet eden ve vaktiyle Hakkâri sporumuza 2.ligdeyken maddi anlamda büyük katkılar sunan, İstanbul da iş dünyasında önemli bir konuma yükselen ve ilimize tekrardan dönüp şuan Zap spor kulübü başkanlığını yapan Sayın Veysel SEVEN. Kendisi bizleri Kaya plazadaki simit sarayında misafir ederek hoş güzel bir sohbet imkânı tanıdı. Oldukça sıcak ve samimi bir havada geçen sohbette Veysel başkan, Necmi hoca ve benim sorularıma son derece içten ve samimice cevaplar verdi. Sizlerin de keyif alması dileği ile sohbetimize başlıyoruz.

 

Sayın SEVEN Hoş Geldiniz

Hoş Bolduk

 

Veysel SEVEN kimdir, kendinizi tanıtır mısınız?  

1974 Hakkâri/Merkez Kavaklı köyü doğumluyum.1992–1993 de Hakkâri lisesinden mezun olduktan sonra İstanbul’a yerleştim. Evli ve 3 çocuk babasıyım. 1993 de İstanbul da ROJHAT GÜMRÜKLEME VE ULUSLARARASI Nakliyat firması sahibiydim. Firmamın vergi olayından dolayı şahsıma ait işyerlerime, dairelerime ve araçlarıma TMSF tarafından el konuldu. Bununla ilgili mahkemelerim halen devam etmektedir. Bu nedenle 2005 yılında iflas ettim ve 2010 da Hakkâri’ye yerleştim.

 

Futbol yaşantınız hakkında bilgi verebilir misiniz?

Futbol yaşantım Sümbül Sporda başladı. Orda futbol hayatıma orda başladım daha sonra Kavaklı sporda belli bir süre futbol oynadım. Futbol yaşantımda bana emeği geçen başta Adnan AYKUT ve diğer hocalara teşekkür ediyorum.

 

Sizi futbola ve Zap Spora çeken ne oldu?

Sonuçta sporun içinden gelmiş ve az çok spor geçmişi olan ve futbolu seven bir insanım herkes gibi. Daha önce 2.ligde mücadele eden Hakkâri sporumuza yardım adı altında yapılan ve İstanbul da düzenlenen geceye katılmıştım. Hakkâri sporun o zaman başkanlığını Mekin ERDOĞAN yapmaktaydı. Geceye Yılmaz ERDOĞAN, Mustafa ERDOĞAN, Mahsun KIRMIZIGÜL, Servet KOCAKAYA gibi ünlüler ve Hakkârili hemşerilerimizle birlikte bende katıldım. Bu gecede bende bir miktarda olsa Hakkâri spor a destekte bulunmuştum.

 

Zap spora geliş nedenim Hakkâri gibi değerli bir ilimizin dışarıda başarıyla temsil edilmesi adına ayrıca BAL liginde ilimize yakışır bir temsili yet göstermek adına girdim. Ancak bunu şuan layıkıyla yapmakta mıyım derseniz, hayır henüz o seviyeye gelemedik ancak tüm çabamı ve enerjimi bunun için harcamaya gayret ediyorum.

 

Zap spor kulübü başkanı olarak hedefleriniz nelerdir?

İlk olarak fedakâr bir yönetim anlayışı sergilemek ve teknik heyetimin isteklerine acil çözümlerde bulunmak istiyorum. Hakkâri’ye ve halkımıza yakışır bir kalitede bir kulüp kimliği kazanıp takımımızı 3.lig e taşımak temel amacımız.

 

Zap sporun teknik heyeti ve futbolcu kadrosunun yeterliliği hakkında neler düşünüyorsunuz, bu anlamda ne gibi eksikler var sizce?  

 

Bildiğim kadarıyla kulübün tüm bu işleriyle Mecit hoca ilgileniyordu geçen yıl. Kendisi UEFA B antrenörlük lisansına sahip. Hocamız hırçınlığı ile tanınan ve başarıyı elde etmek için sürekli çabalayan bir yapıya sahip. Özünde iyi niyetli ancak hırçın davranışları ve  sinirli oluşu başarısına engel değildir. Genelde başarılı olduğuna inanıyorum ancak yanına birkaç yardımcı antrenör alması lazım böylece biraz yükü hafifler ve daha da başarılı olur diye düşünüyorum. Mevcut  kadromuz tam anlamıyla yeterli bulmuyorum ancak aldığımız yabancı futbolcuların ikamet sorunlarını çözebilseydik çok daha iyi durumda olurduk.

 

Kulübün yaşadığı maddi sorunları nasıl aşmayı düşünüyorsunuz?

Şuanda kendi imkânlarımızla hareket ediyoruz. Gerçekten de büyük sıkıntılarımız var. Çaldığımız hiçbir kapı gerekli yardımı şuana kadar yapmadı. Hatta bu sıkıntılardan dolayı ligden çekilmeyi bile düşündük ancak Hakkâri Zap sporun bunu hak etmediğini düşünerek vazgeçtik. Şuan en acil sıkıntımız takımın barınacak bir tesisi ve deplasmanlara gidecek bir araçtır. Bunun dışında deplasman masrafları ve sporcuların yeme içme ihtiyaçlarının karşılanması. İhtiyaçlarımızı genelde borç alarak karşılamaktayız. Halkımızın ve memleket yetkilisi olanların bu konuyu ve takımı derhal sahiplenmesini arzu ediyoruz. Yoksa başarının gelmesi hiçbir şekilde mümkün olamaz. Sahiplenmediğiniz bir şeyden başarı bekleyemezsiniz.

 

Taraftarların desteği konusunda neler düşünüyorsunuz?

Taraftarlarımızdan genelde memnunuz. Ancak biz küfürün ve çirkin tezahüratların olmasını istemiyoruz. Bütün gelen rakip takımları kendimizden biri görüyoruz ve onlara Hakkâri’nin ve Hakkârilinin o onurlu duruşunu ve misafirperverliğini tribünlerde göstermemiz gerektiğine inanıyorum.

 

Yerli futbolcu konusunda yapılan eleştireler için ne düşünüyorsunuz?

Bu sezon yerli futbolcuların birçoğu ile bizzat görüşmeme rağmen birçoğunda olur almama rağmen daha sonra kararlarından vazgeçmeleri nedeni ile anlaşamadık. Gelmek isteyenlerde çok yüksek rakamlar isteyince anlaşamadık. Aslında Hakkârili futbolcuların paradan önce kendi memleketlerinin takımı olan Zap sporu düşünerek gelmelerini beklerdim. Ancak kendilerince farklı gerekçeler gösterdiler. Onların bu konuda düşüncelerine saygı duyuyorum. Yine de takımın yüzde doksanı yerli futbolculardan oluşuyor.

 

Yabancı futbolcularınız için düşünceleriniz nelerdir?   

Biri Gine’den diğeri Kamerun’dan olmak üzere2 futbolcu getirdik İstanbul’daki menajer arkadaşlar vasıtasıyla. Bu arkadaşlar ilimize renk kattılar, örf ve adetlerimize ayak uydurdular. Futbol yetenekleri ile çok iyiler.

 

Ahlaki değere önem veren insanlardı. Ancak biz onların ikamet sorunlarında büyük sıkıntı yaşadık ve ikametlerini alamadığımız için lisanslarını yapamadık. Bu arkadaşlarla Allah nasip ederse 2.devre beraber olacağız. Onlar Zap sporun daimi futbolcuları olacak. Olayın başka bir yönü de şehrimize gelmeyen öğretmen ve dokturlara örnek olması lazım. Taa başka ülkelerden gelip çekinmeden, korkmadan hem de, futbol adına memleketimize hizmet eden bu iki insan ülke sınırları içinde olmasına rağmen ilimize gelmeyen insanlara örnek olur umarım ve bu düşünce ile ilimize gelmeyen öğretmen ve dokturları kınıyorum.

Hakkâri futbolu neden başarılı olamıyor sizce?

Bana göre temel sorun birlik ve beraberliğin olmayışı. Futbolumuzda bunun olmadığına inanıyorum. Çekememezlik hat safhada ayrıca sahiplenme duygusu yeterince gelişmemiş. Bu durum iyi niyetli insanların yeterince destek olmalarına da engel oluyor. Benim için Hakkâri’de hiçbir kulübün diğerine bir üstünlüğü yoktur. Sonuçta hepsi ilimizin takımları. Herkesin de böyle düşünmesi gerekir. Ancak hiçbir şeyin sonu değil ve geçmişi geri getiremeyiz ancak geleceğimizi birlik ve beraberlik ruhu içinde güzelleştirebiliriz.

Amatör ligimizi takip ediyor musunuz ve neler düşünüyorsunuz?

Amatör ligimizi takip ediyorum. Benim için hepsinin bir olduğunu belirteyim. Tüm takımlarımıza değer veriyorum. Hak eden şampiyon olur umarım ve şampiyon olan takımımızı hep beraber alkışlayalım.

 

Kamuoyundan ve il idare amirlerinden spor adına beklentileriniz nelerdir?

İlimizdeki tüm takımların maddi sıkıntıları var. Bugün itibari ile tüm kulüplerimizin ekonomik sıkıntıları en ön planda. Tüm kamu ve kuruluşların Hakkâri sporuna ve tüm kulüplerimize destek olmasını aciliyetle istiyoruz.

 

Ayrıca spor bakanlığı ve Gençlik spor genel müdürlüğü Bu alanda kulüplerimize yardımda bulunmaları gerekir. Maddi olarak destek olamayanların en azından manevi olarak destek olmaları gerekir. Ayrıca ilimizin işadamlarına sesleniyorum bu konuda Hakkâri sporuna destek vermelerini canı gönülden istiyorum. Ancak maalesef bugüne kadar bunu gerçekleşmediğini üzülerek görüyorum.

 

Sitemiz hakkında ki düşüncelerinizi alabilir miyiz?

Öncelikle köşenizin Hakkâri halkına ve sporuna hayırlı olmasını diliyorum. Her ikinizin Mesleğinize de saygı duyuyorum. Spora ve sporcuya vermiş olduğunuz değeri saygıyla karşılıyorum.

 

Bundan sonraki meslek ve özel hayatınızda başarılar diliyorum. Sonuç olarak hiçbirimiz geçmişimizi satın alacak kadar zengin değiliz ancak beraber Hakkâri sporunda saygı sevgi çerçevesinde birbirimize destek olarak gençlerimizin geleceğini güzelleştirebiliriz. Ben bir Cölemergli olarak Cölemergin adına yakışır bir şekilde spor yapılmasını tüm kulüplerimizden istiyorum.

 

Hayatım boyunca haksızlığa karşı boyun eğmedim. Çünkü haksızlığa karşı boyun eğmek insanın hakkıyla beraber şerefini de kaybetmesi demektir. Arkadaşlar, hayatta en çok ihanetten ve iftiradan korkarım. Zamanında bunları herkesin yüreğine ve beynine yerleştirmeli ve çevremizde ve hayatımızda bunları çıkarmalıyız. Sporda da her şeyde olduğu gibi insanların kendi şahsi çıkarlarını değil öncelikle toplumsal çıkarları düşünmesi gerektiğine inanıyorum.

 

Bu vesileyle insanların arkasından konuşmamayı mertlik olarak bilirim herkesi de bu mertliğe davet ediyorum. Ayrıca  bütün insanların barış ve kardeşliğe katkı sunmasını  ve herkesin dostça kardeşçe yaşamasını diliyorum. Son olarak Çölemergli olmaktan gurur duyuyorum. Herkese saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Tüm Cölemerg halkının mübarek kurban bayramını kutlar.aslında yüreklerimizde bayram kutlayacak bir oluşum yoktur.Ancak adettendir.Kara bayram dersek daha doğru olur.

 

Değerli okurlarım oldukça sıcak ve samimi bir havada geçen sohbetimiz boyunca Necmi hocam da bende çok keyif aldık gerçekten. Veysel başkanın son derece samimi  içten ve iyi dileklerle dolu cevaplarından dolayı tüm spor kamuoyumuz ve sizler adına kendisine içten teşekkür ederek bir dahaki yazımız da buluşuncaya kadar Allaha emanet olun.        

 

 

 

 

 

Bu yazı toplam 10385 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim