• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Zenginlere Teskere

Abdurrahman Keskin

Gözünüz aydın, zengin çocukları askerlikten kurtuluyorsunuz. Bedelli askerlik yasası bu hafta çıkıyor. Nereden bildin derseniz:

AKP’nin sayısal çoğunluğu yasayı çıkarmaya yetiyor. Bu günkü seçim sisteminde de genel başkan ve genel merkeze karşı çıkacak babayiğit milletvekili olamaz.        Seçimlerde aday listelerini bu günkü seçim sistemine göre bütün siyasi partilerde adayları parti lideri ve onun yakın birkaç arkadaşı belirliyor.

TBMM’de iktidar veya muhalefet partilerinin yani lider ve kadrosunun getirdiği yasa, öneri veya teklife karşı çıkan olursa, gelecek seçimde vay onun haline. Tabii ki seçimlerde seçmenin kendi vekilini listede tercih etme halkı yoktur ki vekil seçmenin yani Asilin tercihine güvenerek yanlışa karşı çıkabilsin.

 Hal böyle olunca liderin kararı yasadır.

Şimdi Sayın Başbakan bedelli askerlik yasası önümüzdeki hafta çıkacak demişti, geçen hafta. Çıkacak demesi veya yasa teklifi meclise gelecek demesinin sonucu aynıdır.

Tabii ki hiçbir gazeteci veya siyasi kişi çıkıp Sayın Başbakanım siz geçen sene bu yasaya şiddetle karşı çıkmıştınız. Güneydoğu’da PKK olayları varken bu operasyonlar devam ederken silahlı kuvvetlerin moralini bozmaya kimsenin hakkı yoktur demiştiniz.

Geçen seneden beri ne değişti ki siz hemen Van depreminden sonra bedelli askerliği gündeme getirdiniz.

 Kimse sormuyor yazanlarıda duyan yok.

 Neyse bu yasa çıkacak.

 Yasa kimleri kapsayacak.

 Bu güne kadar hangi nedenlerle olduğu bilinmeyen asker kaçakları bu yasadan yararlanacaklar. İşini uydurup torpil yapan bu güne kadar askere gitmeyenler yararlanacaklar. Birde Üniversite mezunları Doktor, Hukukçu, Mühendis, öğretmen ve diğerleri. Aslında askerlik çağı geçmiş bu güne kadar askerliğe gitmeyenlerin büyük çoğunluğu meşru mazeretlerle kaçmış değiller.

Hal böyle iken hiçbir hile-i şerriyeye tevessül etmeyen veya kaçmak için yeterli gücü olmayan fakir fukaranın oğlu 15 ay askerlik yaparken kaçanların mükafatlandırılması ne insanidir, ne hukuki. Bunlar para verecek vatan hizmeti para ile ölçülemez. Kaldı ki büyük paralı ailelerin çocukları özel okullardan diploma alıp kimi 21 gün kimi 5 ay kısa dönemli askerlik yapıyor.

 Hani Mahsun Kırmızıgül’ün

 Zenginimiz bedel verir

 Askerimiz fakirdendir dizilerinden açıkça ortaya koyduğu gibi.

 Birde efendim kamu kesiminde ihtiyaç olduğu için bunlar devlet memurluğuna devam etsin, memuriyetleri askerliğine sayılsın denilir.  ilahlı kuvvetlerinde yüksek okul mezunlarına ihtiyacı vardır. Gitsin memuriyetini silahlı kuvvetlerde sürdürsünler.

Bu gün için bütün meslek guruplarında insan fazlalığı vardır. Devlet hizmetinde bundan 50 yıl öncesi gibi yüksek okul mezunları az değildir. Bu gün halk arasında “sen bulunmaz hind kumaşımısın” tabirine uygun artık hiç kimse kendisini hind kumaşı saymasın. Artık bulamaz hind kumaşı efsanesi çökmüştür. Ülkemiz insanları, meslekler dahil, bolluk ülkesidir.

Be bedellinin açıkçası iki nedeni var.

BİRİNCİSİ: AKP’nin içinde başbakana mahalle baskısı uygulayan zengin, ekabir, bey ve beyzadelerin çocukları için bir mükafat yani 20 yaşından 30-40 yaşlarına kadar kaçanların baskısı sonucu olanlara verilen mükafat.  İKİNCİSİ: Dünya genelinde baş gösteren ekonomik bunalım gündemde iken VAN depreminin de getireceği yükün hükümeti sıkıntıya sokma korkusudur.

Yasa daha 12 Haziran 2011 seçimlerinden kısa bir süre öncede yani bir yıllık süreden daha az bir zamana kadar Sayın başbakan bedelli askerliğe şiddetle karşı idi.          Hatta CHP genel başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu konudaki önerisine karşılık devleti bilmeyenler için bunları söylemek kolay tıpkı, bekara karı boşama gibi diyordu başbakanımız.

Sabahtan akşama kadar geçmişin hatalarını reklam edip, üretimden kaynaklanmayan suni gelirler ve satışlarla elde edilen paralar ülkeyi refaha, huzura, kavuşturmuyor SONUÇ ORTADA. Kürt sorunu, Demokrasi sorunu, soygun, vurgun sorunu, harama serbestlik sorunu, istihdam ve üretim sorunları Bölgeler ve toplumlar arası adaletsizlik, dengesizlik sorunları ortada iken.

 Bu günkü gibi değirmene kova ile su taşıma usulü çözüm, kurtuluş yolu olamaz. Bedelli askerlik yasası devletin açık veren bütçesine kova ile değirmene su taşımaya benzer bir usuldür. Gençler belki bilmez eskiden Anadolu’da tahıllar su değirmenleri ile öğütülürdü. Bu değirmenler dere gibi büyük sularla çalışırdı. Halk arasında yeterli olmayan ve yürütülemeyecek olan konular için değirmene kova ile su taşıyıp çalıştırmak tabiri kullanılırdı.

Şimdi hükümet bedelliyi çıkarıyor. 

 Bir kere yukarıda söylediğimiz gibi bu bütçeyi bu paralar kurtaramaz.

 Birde toplumda bu uygulama zengin ile fakirler arasında huzursuzluk yaratır.

 İnşallah bu bedelli yasası Türkiye’nin ülke tarlasına nifak TOHUMU OLMAZ.

Çözümü arıyorsanız.

= Her tahsil derecesi ve her kese 9 ay askerlik görevi zorunlu kılınmalı.

= Sınırlar ve dış etkenlere karşı 700 bin kişilik ordu yerine 100 bin kişilik profesyonel ordu sistemi getirilmeli

= İşte size çözüm işte size adalet

= Biri yer biri bakar kıyamet ordan kopar.

=Biri yükü çeker biri sırt üstü yatar nifak tohumları orada yeşerir.

Bakınız son birkaç yıldır ölen, öldürülen, askerlerimizin tamamı fakir aile çocuklarındandır.

Yine PKK’lı, Korucu, sivillerin tamamı da fakir fukara ailelerin çocuklarıdır.

Bir tek seçilmişin, atanmışın, büyüklerin, zenginlerin, yani beylerin, beyzadelerin çocukları bu kargaşada ölmemişlerdir.

 Bu tesadüfü değildir.

Askerden kaçan veya askerde olan ekabirlerin çocukları riskli yerlerde değiller.

Doğrusu benim vicdanım sızlıyor. İmam ve vicdan sahibi herkesin yüreği yanıyor.

Yüreği yanmayanlar Rantçıların dışında kimseler var mı bilemem.

Tüm bu olumsuzluklar varken zenginler para verip kurtulsun, fakirler devam edip ezilsin.

Devam etmeye devam etsinler de bir diyecekleri yok askerlik vatan görevidir deyip zevkle şevkle razıdırlar. Ama makama, mevkiye, paraya, gelince fakirlere sıra yok. Askerlikten kaçanlara sıra var. Yeme, yutma, vurma, onlara aittir.

 Ne diyelim Allah hepimizi ıslah etsin.

 Dileğimiz bu tür bir guruba veya bir takıma yönelik yasaların son bulmasıdır. Tıpkı vergisini zamanında ödeyen dürüst tüccarlar ezilirken, ödemeyen yüzsüzlere vergi AFFI gibi inşallah bunlar son bulur.   

 

 

 

 

Bu yazı toplam 5074 defa okunmuştur.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim