• BIST 9778.35
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C

Zeydan: Polisler beni öldürmek için ateş etti"

Zeydan: Polisler beni öldürmek için ateş etti"
Hakkari Üniversitesi Cölemerik Öğrenci Derneği (CÖDER tarafından düzenlenen yürüyüş esnasında yaralanan HDP Hakkari Milletvekilli Abdullah Zeydan Cumhuriyet Başsavcılığına giderek polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yaklaşık iki gün önce CÖDER tarafından Silvan’daki sokağa çıkma yasağını protesto etmek amacıyla yürüyüşe geçen kalabalığa polisin zırhlı araçlardan plastik mermi ve gaz bombası ile müdahale ekmesi sonucu HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak kulağından Abdullah Zeydan ise sol elinden yaralanarak eli kırılmıştı.

Selma Irmak önceki gün Cumhuriyet Başsavcılığına giderek vali, emniyet müdürü ve kendisini yaralayan polisler hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. 

Abdullah Zeydan ve beraberinde bulunan Milletvekili Nihat Akdoğan, HDP, DBP eş başkanları Zeydan’nın avukatı Gülabi Seven ile birlikte Cumhuriyet Başsavcılığına giderek polisler suç duyurusunda bulundu.

Adliye çıkışında basın mensuplarına açıklamada bulunan Zeydan, polislerin  3 metre mesafede kendisini hedef alarak yaraladığını iddia etti.

Zeydan,” İki gün önce üniversite gençlerinin Silvan’daki sokağa çıkma yasağı adına demokratik bir basın açıklamaları vardı. Biz Hakkari Milletvekilleri de bu yürüyüşe davet edildik ve katıldık. Biz yürürken önümüze panzerler çekildi. Ve kalabalığa doğru gaz bombaları plastik mermilerle müdahale edildi.

Görüntülerden de görüleceği gibi çok yakından benim şahsım hedef alınarak üzerime ateş açıldı. Şans eseri elim paltomun cebinde olmasaydı belki şuan da hayatta bile olmayabilirdim. Polisler beni resmen öldürmek için ateş etti.

Elimde kırıklar var. Vücudum da morarmalar var. Tabi biz bu saldırının yürüyüşe yapılan bir saldırı olmadığını çok iyi biliyoruz. Bu saldırı kesinlikle Hakkari Valisi, Emniyet Müdürü ve Güvenlik şube müdürünün bilgisi dahilinde şahsıma yapılmış bir saldırıdır.  Bürün engellemelere rağmen suç duyurusunda bulunduk. Bu olayın görüntülerini savcılığa verdik.

Yaşanan olayla bilgisi dahilindeki Hakkari Valisi, Emniyet Müdürü ve Güvenlik şube müdüründen de şikayetçi oldum. Çünkü ben 25. Dönem Milletvekili seçimlerinde de seçilen biriyim. Burada görev yapan polis memurları beni çok yakından tanıyorlar.

Bu saldırın bizleri sindirme, korkutma, öldürme ve pes etme anlamında yapıldığını çok net biliyoruz.  HDP Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ ve diğer milletvekillerimize de aynı şekilde saldırI yapıldı.

Bizi bu barış ve kardeşlik mücadelemizden ayıramazlar. Bugün ki hükümet ne kadar antidemokratik bir şiddet uyguluyorsa da biz barıştaki ısrarımıza devam edeceğiz” dedi. İHA

zeydan-m.jpgzeydan-1-002.jpg

Bu haber toplam 6523 defa okunmuştur
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim