• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

Zihinsel engelli kız kardeşlerin dramı

Zihinsel engelli kız kardeşlerin dramı
Hakkâri’de, babaları İş-Kur tarafından işe alınan zihinsel engelli iki kız kardeşin aylıkları kesildi.

Hakkari-Çukurca karayolu üzerinde bulunan Çimenli Köyü Seyid Mahallesinde tahrip olmuş toprak evde yaşam mücadelesi veren 10 nüfuslu Kurt ailesi zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor.

İşsiz olman ve sol ayağında 8 defa ameliyat olan 45 yaşındaki baba Adil Kurt, bir süre önce Hakkari İş-Kur tarafından işe geçici olarak 6 aylığına işe alındı.

İşe alınan baba iş sahibi olmanın sevincini yaşarken sigortası olduğu gerekçesi ile zihinsel engelli olan kızları 15 yaşındaki Melek ve 16 yaşlarındaki Meral’ın aylıkları kesilince aile perişan oldu.

Konuşmaktan güçlük çeken zihinsel engelli kız kardeşler aylıklarımızı geri verin babamız sakat şeklinde yetkililere seslendiler.

Bir süre önce sol ayağında 8 defa ameliyat olduğunu söyleyen baba Adil Kurt ise, yokluk içersinde yaşam mücadelesi verdiklerini söyledi.

Kurt,”5 kız ve 2 erkek çocuğum var. Bir kızım il dışında üniversite okuyor. Çocuklarımın dördü eğitimlerini sürdürüyor. Hayırsever köylülerin yardımları ile ailemi geçindiriyorum.

İşkur’da ismim çıkınca çok sevindim. İş sahibi olmamla birlikte zihinsel engelli kızlarımın aylıkları kesildi. İşkur’daki sürem bitince öylece ortada kaldım. İl dışında üniversitede okuyan kızım para istiyor gönderemediğim için çok üzülüyorum.

Durumum ortadadır. Her tarafı çatlamış toprak evde yaşıyoruz. İşim yok ve sakat olduğum içinde çalışamıyorum. Yetkililerin bize yardımcı olmasını istiyorum” dedi.


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN


Anne Latife Kurt ise, bütün köylülerin durumlarını bildiğini belirterek, hayırsever köylülerin yardımı ile ayakta durduklarını söyledi. Kurt,”Evimiz yıkılmaz üzere ve rutubetlidir.

Eşim geçici olarak işe alında sonrada çıkartıldı. Eve gelen zihinsel engelli kızlarımın maaşları da kesilince ortada kaldık. 10 nüfuslu bir aile olarak zor günler yaşıyoruz. Bir ara Valiliğe müracaat ettik.

100 TL bize bir ödeme yaptılar. Aile olarak mağdur durumdayız. Yetkililerden isteğimiz engelli olan kızlarımın maaşlarının bağlanması ve bize sahip çıkmalarıdır” şeklinde konuştu. Feyzullah Taş (İHA)

zihinsel-m.jpgzihinsel-2.jpgzihinsel-3.jpg
 

Bu haber toplam 8220 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim