• BIST 9548.09
  • Altın 2501.558
  • Dolar 32.4963
  • Euro 34.557
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 23 °C

Zihinsel engelliler coştu

Zihinsel engelliler coştu
Hakkari Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi tarafından ilk kez düzenlenen "Dünya Engelliler Haftası" etkinliğinde engelli çocuklar hem coştu hem coşturdu.

 

engelli-1.jpg


Haber: Feyzullah Taş -
Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Dünya Engelliler Haftası" etkinliğine Hakkari Vali Yardımcısı Edip Çakıcı, Hakkari İl Jandarma Alay Komutan Vekili Binbaşı Hasan Aksoylu, okul müdürleri ve zihinsel engelli çocukların aileleri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla ve eğitim merkezinin düzenlediği slayt gösterimleri ile başladı.

 

engelli-3.jpg

Etkinlik, zihinsel engelli öğrencilerin şiir okumasıyla devam etti. Ege ve İç Anadolu yörelerine ait sergiledikleri oyunlar büyük alkış alırken, öğrenciler Doğu Anadolu yöresine ait Kürtçe ''Şemmame' şarkısı eşliğinde halay çekip doyasıya eğlendi. Engelli öğrencilerin gösterisi salondaki davetlilerden de büyük alkış aldı. Değişik sanatçıların pleybek şarkıları eşliğinde uzun hava söyleyen engelliler bir taraftan salondakileri duygulandırdı.


Etkinlikte bir konuşma yapan Eğitim Uygulama ve İş Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Turgut, zihinsel engelli ile normal bireyler arasındaki kaynaşmayı sağlamak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi. Turgut, "Engelli olmak insanlığın ortak sorunudur. Bu yüzden Engelliler Haftası yalnız ülkemizde değil Birleşmiş Milletler Teşkilatı'na üye 156 ülkede aynı zamanda değerlendirildi. İlimizde, verilere göre zihin engelli birey sayısı 465 olup bunlardan 136'sı eğitime yönlendirme imkanı olmuştur. Okulumuzda 30 öğrenci kaydı yapılmış ve özel eğitime devam etmektedirler" dedi. Etkinlik, engelli öğrencilerin toplu halde sahneye çıkıp balonlarla oyun oynamalarıyla son buldu.

 

 Böyle güzel bir etkinlik düzenleyen, zihinsel engelli kardeşlerimiz başta olmak üzere tüm davetlilere, eksiksiz bir etkinlik sunan Eğitim Uygulama Okulu İş Merkezi’ne Hakkarihabertv.com ailesi olarak şükranlarımızı sunuyoruz.


engelli--4.jpg

 

 

Bu haber toplam 11551 defa okunmuştur
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim