• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Zorlu Mehed dağı kış tırmanışı yapıldı

Zorlu Mehed dağı kış tırmanışı yapıldı
Hakkari Vali Yardımcısı Aziz Gölbaşı’nın da aralarında bulunduğu bazı kurum müdürleri ve ilk defa bir bayanın da katıldığı 20 kişilik dağcı ekibi Mehed dağına kış tırmanışı yaptılar.

Gençlik Merkezi ve Spor il Müdürlüğü tarafından hazırlanan araç ile Hakkari merkezinden ayrılan 20 dağcı Durankaya tepesinde ayaklarına bağladıkları yerli hediklerle saat 08:00’da yürüyüşe geçerek yüksekliği 3 bin metreye yakın olan Mehed dağı zirvesine doğru hareket ettiler.

Yaklaşık 6 kilometre olan parkur uzunluğu ve Kar yığının yüksek olmasından dolayı yarı yolda kalan 7 dağcı sporcunun geri dönmek zorunda kaldı.

Dağcılar geri dönme kararı alan arkadaşlarını uğurlarken, daha sonra harekete geçerek zirveye doğru yol aldılar.

Karlara bata çıka Mehed dağının eteklerine varan dağcılar hızlı çıkış yapmak için çığ bölgesinde dikey bir parkur seçerek yükselmeye başladılar.  


FOTOĞRAFLI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


5 saat sonra zirveye varan dağcılar Havanın açık ve sıcak olduğunu fırsat bilip zirvede bir saatten fazla güzel manzarayı izlediler. Bir müddet sonra aynı parkurdan inişe geçen dağcılar üç buçuk saat sonra araç yoluna ulaşmayı başardılar.

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Hakkari  İl Temsilcisi Naci Ertunç, 2019 yılı içerisinde İl temsilciliğimiz programında olan Mehed dağı kış tırmanışında yarı yolda dönmek zorunda kalan dağcı arkadaşlarımız bu faaliyette kendilerini yalnız bırakmadıklarını söyledi.

Ertunç,” Bilindiği gibi dağcılıkta yarış yoktur, gidebildiğin kadar gider işi zora sokmadan ve riske girmeden dönmesini bileceksin.  Arkadaşlarımda bunu yaptılar.

Ayrıca benimle beraber zirveye kadar yol alan on iki dağcı arkadaşlarımın göstermiş oldukları yüksek performans gözden kaçmadı.

Katılımda bulunan tüm arkadaşları yürekten kutluyorum. Ayrıca bize bu tırmanışta destek sağlayan Gençlik Merkezi Spor il Müdürlüğüne şükranlarımı sunuyorum”

Ertunç” Fırsat buldukça bölgemizi tanıtacağız”
Yaklaşık bir buçuk yıldır kurulan CİSAD sayesinde dağcılığa ve doğa sporlarına her geçen gün katılımın çoğaldığını ifade eden Ertunç,” Fırsat buldukça bölgemizi tanıtmak maksadıyla katılımcılarımıza güzel vakit geçirmeleri için doğa ile iç içe olmalarını sağlayacağız” dedi.

Kış tırmanış faaliyetine ilk defa katılan bayan dağcı Gülizar Harmanc, Mehed dağına ilk defa kış tırmanışına bayan olarak ben katılıyorum dedi.

Harmancı,”Çok mutluyum, bu sevincimi tüm dağcı arkadaşlarımla paylaşmak istiyorum. Toplam dokuz saat süren Mehed dağı etkinliğinin çok zor ve zahmetli geçtiğini ancak zirveye ulaştığımızda üzerimizdeki tüm yorgunluğu attığımızı, bundan sonra yapılacak tüm faaliyetlere katılacağım” şeklinde konuştu.

Mehed dağı faaliyetine Süleyman Demirci, Gülizar Harmancı, Emrah İhtiyatoğlu, Hüseyin Kurt, Sabahattin Ertuş, Kerim Yaşar, Mehmet Karga, Adnan Raufoğlu, A.Mecit Yılmaz,

Ümit Rezzakoğlu, Cem Çatıroğlu, Mesut Toprak, Necmettin Yılmaz,Esat Kılınç,Turgut Besi, Kemal Dağgöl ve Kerem Onay isimli dağcıların katıldığı belirtildi. Haber: Feyzullah Taş


 

Bu haber toplam 2101 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim