• BIST 9693.46
  • Altın 2501.23
  • Dolar 32.5679
  • Euro 34.7715
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

ZÜMRÜT KURT !,

ZÜMRÜT KURT !,
Hakkari’nin ilk okulu, hepimizi mezun eden, Mükerrem Akhanlı ile bilinen Cumhuriyet İlköğretim Okulu bu kez farklı bir başarıyla adından söz ettirdi.

OKULUN TARİHÇESİ: 1932 yılında eğitim öğretime açılmış, 1936-37 eğitim ve öğretim yılında 16 tane öğrenci mezun ederek ilk mezunlarını vermiştir. İl merkezinde kurulmuş olan en eski okuldur. Bu güne kadar çeşitli alanlarda yetişmiş binlerce öğrenci mezun etmiştir. Artvinli Mükerrem Akhanlı hocamız bu okulda yanılmıyorsam 20 yıl müdürlük yapmıştır.

KURT AİLESİNİN BAŞARISI

Emin Kurt bir kamu kuruluşunda memur olarak çalışmaktadır. Henüz 50 yaşında, 10 çocuk babası. Çocukları hepsi yetişkin ve öğrenci. Dört çocuğu çeşitli üniversitelerde eğitim görüyor. Bir memur maaşıyla on çocuğa bakarak, onları kimselere muhtaç etmeden geçim sağlayan örnek bir insan Emin Kurt…

 TEOG (Temel Eğitimde Ortaöğretime Geçiş)

Yılda iki defa TEOG sınavı yapılmaktadır. Bu sınav sadece 8’nci sınıf öğrencilerini kapsıyor.  Zümrüt KURT, 120 tam soruya doğru yanıt vererek Türkiye birincisi oldu. Bu başarı önce aileyi, okul arkadaşlarını, öğretmen ve idareyi çok mutlu etti. Bu sevinci paylaşmak üzere Okul Müdürü Hamit Çelik’in makam odasında bir araya geliyoruz.

 BİR BABANIN GURUR GÖZYAŞLARI

120 soruya tam ve doğru yanıt vererek 700 puan alarak birinci olan Zümrüt Kurt’un babası Emin Kurt’a mikrofonu uzatıyor duygularını öğrenmeye çalıştım. Emin Kurt haklı olarak gözyaşlarına hakim olamadı ve sadece emeği geçenlere, öğretmenlerine teşekkür etmekle yetindi.

 ÇOK ZEKİ DEĞİLİM

 Mütevazi ve çekingen halleriyle ilgi çekti Zümrüt Kurt. Nedir bu başarının sırrı diye sordum. “Ben aslında çok zeki bir öğrenci değilim. Sadece düzenli çalıştım. Bu başarıyı aileme ve öğretmenlerime borçluyum. Büyüyünce de doktor olmak istiyorum” dedi.

OKUL MÜDÜRÜNÜN MUTLU ANI

Hamit Çelik, dört yıldır bu okulda idareci olarak görev yapmaktadır. Herkes kendisini beyefendiliği ve titizliğiyle tanır. Adı bugüne kadar hiçbir olumsuzlukla anılmadı. Aksine herkesin inandığı, sevdiği, saygı duyduğu eğitimde adeta marka isim oldu. Böyle bir günde onun da duygularını sormadan edemiyorum; “Okulumuzda 67 öğretmen, 1.700 öğrenci mevcuttur. Çok güzel bir öğretmen kadromuz vardır. Kimsenin gözü mesaide değil, hafta içi, hafta sonu her zaman öğrencisine daha fazla eğitim vermek için birbirleriyle adeta yarışıyorlar. Öğrenci istesin gece evine bile gitmeyecek ve sabaha kadar ders vermek isteyecek kadar fedakar öğretmenlerimiz vardır. Okul olarak hiçbir sıkıntımız yoktur. Bahçe düzenlemesi ve anayolda alt veya üst geçit projesi olsaydı daha da mutlu olurduk. Şanslıyız çünkü çok duyarlı velilerimiz var. Şanslıyız çünkü bize müthiş katkı sunan Okul Aile Birliği Başkanımız Naci Mavigöz var.  Zümrüt Kurt kızımızı tebrik ediyor, ailesi ve öğretmenlerine teşekkür ediyoruz.” Dedi.

EN MUTLU MÜDÜR BİLAL GÜR

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bilal Gür, Zümrüt Kurt’u ilk tebrik edenlerdendi. Onunda duygularını sordum. Hakkari sevdalısı olarak tanıdığım ve eğitime olan katkısını alkışladığım Bilal Gür, soğuk kış gününde sıcacık mesajlar verdi. İşte Gür’den gür açıklamalar; “Zümrüt Kurt göğsümüzü kabartmıştır. Bu başarı küçümsenemez. Tüm okullarımız iyi bir eğitim vermek için adeta birbiriyle yarışıyor.

Fakat Cumhuriyet İlköğretim Okulu her geçen yıl başarısına başarı katan örnek bir okulumuzdur. İdeallerimizden asla vaaz geçmemeliyiz. Azmin elinden hiçbir şey kurtulamaz. Eğitimin başarısı öğretmen ve öğrenciyle sınırlı değildir. Aile ve veli katkısı çok önemlidir. Zümrüt Kurt bu almış olduğu puanla Türkiye’de istediği lisede eğitimine devam edebilecektir. Öğrencimizi, ailesini ve öğretmenlerini yürekten tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum” dedi.

VALİMİZ DE ZÜMRÜT’Ü TEBRİK ETTİ

Cumhuriyet İlköğretim Okulu idaresi başarılı öğrencisine dizüstü bilgisayar hediye etti. Valimiz Yakup Canbolat da Zümrüt Kurt’u makamında kabul ederek altın hediye etti. Arkadaşları da Zümrüt’ü tebrik etmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Okulda kısa ve öz bir tören de düzenlendi. Satranç, güreş ve kayakta da dereceye girenler de  ödüllendirildi.

OKUL AİLE BİRLİĞİ ÇALIŞIYOR

Okul Aile Birliği Başkanı Naci Mavigöz de yoğun teşekkürlerden nasibini alan bir isim. Mavigöz günün büyük bölümünü okulda geçiriyor. Bina içinde öğrencileri rahatsız edici unsurları yok etmekte üstüne yoktur. Tesbit ettiği durumu kötü öğrencileri kendi imkânlarıyla giydiren ve ailelerine de maddi katkı sunan Mavigöz okulun adeta hazır kıtası…

BİLAL GÜR’DEN MUHTEŞEM KAPANIŞ

Muhabirlik dönemimizi geçirdiğimiz için artık yazar olarak geri hizmet görevindeyim. O yüzden günlük rutin hafif törenlere eşlik etmiyorum. Bilal Gür’ü görmüşken ve bulmuşken eğitim ve ilimiz konusunda birçok soru yönelttim. Üniversite sınavlarında artık sondan birinci olma şansızlığımıza son vereceğimize  inandığını ve başarılarımızla gündeme geleceğimize inanıyor. Buraya atanan öğretmenlerin en az dört yıl  görev yapmaları gerektiğini vurguluyor. Ve müjdeli bir haberle söyleşimizi noktalıyor; “Mevcut Ticaret Lisemizin bulunduğu alanda beş yıldızlı bir öğretmenevi inşa edeceğiz.

Bu 200 yataklı, çok lüks olacak. İçinde iki düğünün birden yapıldığı orijinal düğün salonları olacak. Çok iyi bir valimiz ve fedakar yöneticilerim var. Hakkari’mizde eğitim adına, hizmet adına güzelliklerle dolu bir yıl olacaktır. Bundan kimselerin şüphesi olmasın” dedi.

GENÇLERİMİZ ÇOK ZEKİDİR

Her zaman derim, hak etmediğimiz acılarla Hakkari’de yaşam mücadelesi veriyoruz. Çocuklarımız ve gençlerimiz inanılmaz zeki ve yeteneklidirler. İyi şartlarda ve iyi kalitede eğitim alma şansları olsa hepsi en iyi üniversitelerde boy gösterirler. Zümrüt Kurt bunlardan sadece bir tanesidir. Eğitimin kalitesi üç yoldan geçer. Öğretmen-öğrenci ve veli. Biz anne ve baba olarak üzerimize düşeni yaparsak Emin Kurt gibi ağlarız. Gururlanarak, mutluluktan hıçkıra hıçkıra ağlarız.

Zapsuyu gözlü Hamit Çelik abimizi, öğretmenlerini, dereceye giren öğrencilerini, okul aile birliği yönetimini tebrik ediyorum… Yeni yetenekler ve yeni başarılar için haber yapmak üzere bakalım hangi okulumuza konuk olacağım…Hakan TAŞ / Yazdı...              

 hakan-3.jpg                       hakan-2.jpg

hakan-1.20150119100348.jpg

Bu haber toplam 7913 defa okunmuştur
  • Yorumlar 16
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim