20 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C

100 ÇOCUKTAN 15'İ ASTIM...

100 çocuktan 15'i astım...

Her 100 çocuktan 15’inde görülebilen astım hastalığı ile ilgili bilgiler veren Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Elif Reyhan Şahin, tedavi edilmeyen astımın solunum yetmezliğine dönüşebileceğini söyledi.

01 Mart 2020 Pazar 19:33

VM Medical Park Kocaeli Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Elif Reyhan Şahin, astım hastalığı ve tedavi süreci ile ilgili önemli bilgiler verdi. Astımın her yaştaki insanda görülebileceğini söyleyen Uzm. Dr. Elif Reyhan Şahin, çocuklarda görülme sıklığının fazla olması nedeni ile önemli bir halk sağlığı problemi haline gelen astımın tedavisinin önemine dikkat çekti.

Astımın oluşum ve etki süreci ile ilgili bilgiler veren Dr. Şahin, “Astım tüm dünyada yaklaşık 300 milyon kişiye etkilediği düşünülen ve ülkemizde de her 100 erişkinden 5-7’sinde, her 100 çocuktan 13-15’inde görülen ciddi bir halk sağlığı sorunudur. Astımda hava yollarında inflamasyon denilen ve mikrobik olmayan bir iltihap durumu söz konusudur. Bu nedenle hava yolu duvarı şiş ve ödemlidir.

Bronşlar solunum yolu enfeksiyonları gibi mikrobik hastalıklar, toz, koku, duman ve çeşitli kimyasallar gibi uyaranlara aşırı duyarlıdır. Bu solunum yolu uyaranları ile hastalarda ortaya çıkan en belirgin şikâyetler öksürük, nefes darlığı ve göğüste baskı hissidir” dedi. İHA
 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.