17 Mayıs 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C

20 GÜNLÜK SU ARIZASI GİDERİLDİ.

20 günlük su arızası giderildi.

Belediye ekipleri, sat konutları civarında 250 metre yeni su isale hattı döşeyerek, 20 günlük su arızasını giderdi.

07 Kasım 2015 Cumartesi 16:33

Yüksekova belediyesi, Su İşleri Müdürlüğü ekipleri, Sat konutları civarında kırılan ve Yüksekova’da bir çok bölgede su sıkıntısına sebep olan şehir su şebeke hattını yeniledi.

Başkan yardımcısı Hüsnü Beşer’in de yerinde takip ettiği onarım çalışmaları ile ilgili açıklamada bulunan Su İşleri Müdürü İsmet Taşçı, yeni döşenen su şebekesinin yarın akşam saatlerine kadar tamamlanıp mevcut şebeke hattıyla bağlantısının yapılacağını söyledi.

Taşçı, “İlçemizde Su şebeke hattı birçok noktada çarpık yapılaşma ile birlikte bina ve Apartman gibi yapıların altında kalmış. Bu tür arızalarla sık sık karşılaşıyoruz.

Sat konutları civarında meydana gelen arıza da bunlardan biri. Yıllar önce buralar boş iken döşenen 400’lük ASPES borunun üzerine zamanla inşaatlar yapıldı. Şehir deposundan gelen su şebeke hattı binaların altından geçiyor. Ve yaklaşık 20 gün önce binaların altıda arıza meydanı geldi şebeke hattı patladı.

Binaların altında arızayı giderme şansımızda olmadı. Mecburi 250 metrelik hattın güzergahını değiştirdik. Binaların altından çıkarım yani polietilen boru ile binaların önünden ana hatta bağlayacağız.

20 gündür Yüksekova’da özellikle Kışla Mahallesi ile Orient iş merkezi civarı yaşanan su sıkıntısını bu gün yaptığımız çalışma ile birlikte gidermiş olacağız.  yeni döşenen su isale hattını yarın akşam saatlerine kadar tamamlanıp mevcut şebeke hattıyla bağlantısını yapacağız” dedi. Hakkarihabertv.com

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.