04 Mayıs 2024
  • İstanbul12°C
  • Ankara9°C

21 YÜZYILDA EŞEKLERLE SU TAŞIYORLAR

21 yüzyılda eşeklerle su taşıyorlar

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine 24 kilometre uzaklıkta bulunan Gürbüzler mahallesinde, mahalleli, su ihtiyacını iki kilometre uzaklıkta bulunan kuyulardan karşılıyor.

08 Şubat 2015 Pazar 14:22

Mahalle sakinlerine mensup kadın ve çocuklar eşeklerle iki kilometre uzaklıkta bulunan kuyuya giderek, içme suyunu bidonlara doldurarak evlerine taşıyor. Eşek sırtında su taşımanın zorluklarını anlatan mahalle sakinleri, yıllardır çektikleri çilenin sona ermesini ve yetkililerin bir an önce çözüm bulmasını istiyor.

25 haneli 180 nüfuslu mahallede her gün su ihtiyaçlarını karşılamak için eşek sırtında iki kilometre yol giden kadın ve çocuklar kuyuya giderek içme suyu, yemek, banyo ve temel ihtiyaçlarını karşılıyor. Bazı günlerde su ihtiyacının fazla olmasından dolayı 4-5 kez kuyuya giderek su getiriyorlar.

Mahalle sakinleri, önceki yıllarda sondaj çalışmasının yapıldığını, yapılan çalışmalar sonunda 20 gün sonra suyun kesildiğini belirtti. Yetkililer tarafından yapılan incelemelerde dalgıcın yandığı söylenerek bazı malzemeleri götürdüklerini ve bir daha köye uğramadıklarını iddia etti.

Köyde yaşayan Nesibe Bakan, köylerindeki su sorununun giderilmesi için çalmadık kapı bırakmadıklarını, fakat sorunlarının bir türlü çözüme kavuşmadığını, yaz aylarında kuyuların kuruduğunu, su ihtiyaçlarını ise çevre köyler veya ilçe merkezinden getirdikleri tankerlerle karşıladıklarını söylediler. 

21-yuzyilda-eseklerle-su-tasiyorla-m.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.