21 Mayıs 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara26°C

22 BİN ROJAVALI GERİ DÖNDÜ

22 bin Rojavalı geri döndü

Geçtiğimiz aylarda Rojava’dan Kuzey Kürdistan ve Türkiye’ye geçen 22 bin Rojavalı, son birbuçuk ayda geri döndü.

23 Kasım 2013 Cumartesi 14:37

Geçtiğimiz aylarda Rojava’dan Kuzey Kürdistan ve Türkiye’ye geçen 22 bin Rojavalı, son birbuçuk ayda geri döndü. Dirbêsiyê’nin Şenyurt Sınır Kapısı’ndan birbuçuk ayda 22 bin Rojavalı geri dönüş yaptı.

Dirbêsiyê’nin Şenyurt Sınır Kapısı Sorumlusu Mistefe Ehmet, son birbuçuk ayda, 22 bin Rojavalı’nın geri dönüş yaptığını açıkladı. Dirbêsiyê ile Kızıltepe arasındaki Şenyurt Sınır Kapısı Sorumlusu Mistefe Ehmed, son aylarda çetelerin saldırısı ve ambargodan dolayı Kuzey Kürdistan ve Türkiye’ye göç dene Rojavalı mültecilerin yeniden evlerine döndüğünü söyledi.

Dönenlerin büyük bir çoğunluğunun Türk yetkililerinin kötü yaklaşımlarından şikayet ettiklerini de sözlerine ekleyen Ehmed, “Mülteciler kötü koşullarda yaşamak zorunda bırakıldıkları için evlerine geri dönüyorlar” dedi.

İsminin açıklanmasını istemeyen biri mülteci, Türkiye’de mültecilere yönelik yardımların sınırlı olduğu ve iş bulamadıkları için çalışmadıklarını bu yüzden evlerine geri döndüklerini söylüyor. Geri dönen mültecilerden biri olan Eli Yunis, Türk yetkililerini Kürt mültecilere yönelik yaklaşımlarının olumsuz olduğunu, ev kiralarının ve yiyecek fiyatlarının yüksek olduğunu ifade etti.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.