30 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara14°C

3 BİN KÜRDÜN NAAŞI HALEN TOPLU MEZARLARDA

3 bin Kürdün naaşı halen toplu mezarlarda

Irak’ta içinde Kürt şehidlerinin olduğu toplu mezarlar bulunmaya devam ediyor.

17 Mayıs 2015 Pazar 19:37

Kürdistan Bölgesi Adli Tıp Kurumunun raporuna göre bugüne kadar 80 toplu mezarın açıldığı ve Baas rejimi döneminde şehid edilen 3 bin 300 Kürdün naaşına ulaşıldığı bildirildi.

Irak’ın Dîwaniye bölgesinde bulunan ve içinde Enfal kurbanı 730 Kürdün naaşının bulunduğu toplu mezar bugüne kadar bulunan en büyük toplu mezar olarak kayıtlara geçti.

Konu ile ilgili konuşan Kürdistan Bölge Hükümeti Şehid ve Enfal bakanlığına bağlı toplu mezarlar ofisi genel müdürü Perwîn Nûrî, Irak’ta toplu mezarların bulunmaya devam ettiğini belirterek, bu mezarlarda çoğunlukla Enfal kurbanı Kürtlerin bulunduğunu söyledi. Perwîn Nûrî; “Irak İnsan Hakları Bakanlığının verilerine göre Irak’ın 148 bölgesinde toplu mezarlar bulunuyor” dedi.

Perwîn Nûrî ayrıca, Kürdistan Bölge Hükümetinin, Irak hükümetinden herhangi bir beklenti içinde olmadan toplu mezarlar ile ilgili özel bir yasa çıkarması gerektiğine dikkat çekti. basından

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.