29 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara16°C

35 YIL SONRA MİR KALESİ'NDE ÖZLEM GİDERDİLER

35 yıl sonra Mir kalesi'nde özlem giderdiler

Hakkarili bazı vatandaşlar Hakkari Belediye Başkan adayı Cüneyt Epcim ile birlikte 30 yıl aradan sonra ilk defa Hakkari’nin simgesi olan Mir kalesine çıkarak burada özlem giderdiler.

07 Mart 2019 Perşembe 11:10

Hakkari Belediye Başkan adayı olan Vali Yardımcısı Cüneyt Epcim’in ilk projesi arasında yer alan Hakkari Mir Kalesinin halka açılması vatandaşları sevindirdi.

Dağgöl Mahallesinde ev ziyaretlerinde bulunan Başkan Epcim, 75 yaşındaki Ramazan Taş ve mahalleli gençlerin Mir Kalesine çıkmak istediklerini söylemesi üzerine Başkan Epcim, mahalle sakinleri ile birlikte Mir Kalesine çıkarak burada vatandaşlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Mir Kalesinin evlerinin üstünde olmasına rağmen yaklaşık 35 yıldır çıkmadıklarını belirten Dağgöl Mahallesi sakinleri yıllar sonra kaleye çıkmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, Başkan Epcim’e bu jestinden dolayı teşekkür ettiler.

Seçilmesi halinde Mir Kalesine halka açacağını belirten Başkan Epcim, burada başta çağın gerçeklerine uygun düğün törenleri olmak üzere birçok sosyal ve kültürel etkinliği kalenin tepesine taşımayı hedefledikleri müjdesini verdi. Haber: Feyzullah Taş

mir-kalesi-ziyaret-1.jpgmir-kalesi-ziyaret-2.jpgmir-kalesi-ziyaret-3.jpg

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.