25 Mayıs 2024
  • İstanbul23°C
  • Ankara20°C

400 KAYIP KÜRT ARANIYOR

400 kayıp Kürt aranıyor

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, iç savaş döneminden beri kayıp olan 400 kişinin araştırılması için komisyonlar kurdu.

09 Ocak 2015 Cuma 23:10

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, iç savaş döneminden beri kayıp olan 400 kişinin araştırılması için komisyonlar kurdu. Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, iç savaş döneminden beri kayıp olan 400 kişinin araştırılması için komisyonlar kurdu.

Rûdaw’a konuşan parlamenter Hacı Karwan, Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’nın, siyasi tarafların temsil edildiği İçişleri Komisyonu ve İnsan Hakları Komisyonu kurduğunu belirtti. Karwan, komisyonların, iç savaş döneminden beri haber alınamayan kişilerin de aralarında olduğu 400 kadar kişinin akıbetini araştıracağını söyledi.

Hacı Karwan, kayıp dosyasının her yıl Birleşmiş Milletler ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) insan hakları raporlarında yer aldığını ifade etti. Ailelerin yıllardır kayıp olan yakınlarını aradığını söyleyen Karwan, kayıpların arasında güvenlik görevlileri ile kamu çalışanlarının da olduğunu aktardı.

Kürdistan Bölgesinde 1994 – 1997 yılları arasında Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) arasında yaşanan ve İran, Türkiye, ABD ile Irak'ın da (Bağdat) dahil olduğu silahlı çatışmada binlerce kişi hayatını kaybetmişti. basından

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.