18 Mayıs 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara21°C

7 KORUCUNUN SİLAHI ALINDI

7 korucunun silahı alındı

Hakkari'nin Kırıkdağ köyünde nöbete gitmedikleri gerekçesi ile 7 korucunun silahının ellerinden alındığı ve haklarında soruşturma başlatıldığı bildirildi

08 Kasım 2010 Pazartesi 12:14

HAKKARİ (İHA) - Edinilen bilgiye göre, Hakkari - Van kara yolu üzerindeki Kırıkdağ köyünde nöbete gitmedikleri iddia edilen 7 korucu hakkında yasal işlem yapılarak silahlarının ellerinden alındığı belirtildi. İsimlerinin açıklanmasını istemeyen bazı köylüler, 17-20 yıldır görev yapan köy korucularının ellerinden silahlarının alınmasına tepki gösterdiler.

Köylüler, "Köyümüzde yaklaşık 150 korucu yıllardır bu görevi yapmaktadır. 7 Korucu nöbete gitmedikleri iddia edilerek ellerindeki silahları alındı ve haklarında
başlatılan soruşturma sürüyor. Böyle giderse köyümüzdeki tüm korucular tepki amaçlı olarak silah bırakacaklar" şeklinde konuştular. Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.