04 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara11°C

ABD SURİYE’YE ASKER GÖNDERİYOR

ABD Suriye’ye asker gönderiyor

ABD, IŞİD’le etkili mücadele kapsamında, yaklaşık 50 kişilik özel kuvvetin Suriye’ye gönderilmesine onay verdi. Ayrıca, A-10 ağır bombardıman uçakları ile F-15 savaş uçakları da İncirlik Üsssü’ne konuşlandırılacak.

30 Ekim 2015 Cuma 22:46

Bugüne kadar ‘eğit-donat’ kapsamında IŞİD’e karşı mücadelede ‘ılımlı’ olduğu iddia edilen örgütleri destekleyen ABD, Rusya’nın devreye girmesiyle IŞİD’le mücadelesinde taktik değiştiriyor. ABD Suriye’ye asker gönderiyor.

Reuters Haber Ajansı’na konuşan Obama yönetimi ve kongre üyeleri ABD Başkanı Obama’nın 50’den az olması planlanan kuvvetin Suriye’nin kuzeyine gönderilmesine izin verdiğini söyledi. Bu birlikler karada IŞİD ile savaşan gruplara danışmanlık yapıp koalisyon güçleri ile koordinasyonu sağlayacak

Üst düzey bir kongre yetkilisi ayrıca IŞİD’e yönelik hava saldırılarının daha da artırılması çerçevesinde  İncirlik Üssü’ne  A-10 ve F-15 savaş uçaklarının da aralarında olduğu  ek hava araçları gönderileceğini açıkladı.imc

 
 
Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.