02 Mayıs 2024
  • İstanbul12°C
  • Ankara12°C

ABD'DEN TÜRKİYE VE YPG'YE UYARI

ABD'den Türkiye ve YPG'ye uyarı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Peter Cook, TSK’nın “Fırat Kalkanı” operasyonuna ilişkin olarak Cerablus’un güneyinde çatışmalara ilişkin haberleri yakından izlediklerini belirterek “bu çatışmaları kabul edilemez buluyoruz” dedi.

29 Ağustos 2016 Pazartesi 11:36

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Peter Cook, Cerablus’un güneyinde Türk silahlı kuvvetleri ve YPG’nin öncülüğünü yaptığı Suriye Demokratik Güçleri arasındaki çatışmalara ilişkin “bu çatışmaları kabul edilemez buluyoruz” dedi.

Peter Cook, Cerablus operasyonu sırasında yaşanan çatışmaları New York Times gazetesine gönderdiği bir e-postada değerlendirdi. Cook şunları söyledi:

“IŞİD’in artık bulunmadığı Cerablus’un güneyinde Türk silahlı kuvvetler, bazı muhalefet grupları ve SDG ile bağlantılı birlikler arasındaki çatışmalara ilişkin haberleri yakından izlerken bu çatışmaları kabul edilemez bulduğumuzu  açıkça ifade etmek istiyoruz.”

Pentagon sözcüsü, “Zaten bu kalabalık bir savaş alanı. Bu nedenle ki silahlı tüm oyuncuları hemen çatışmaları durdurmaya ve ihtilafa son vermek için gereken önlemleri almayı çağırıyoruz” diye ekledi. Nerinaazad

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.