16 Mayıs 2024
  • İstanbul12°C
  • Ankara11°C

ABD'NİN VERDİĞİ ZIRHLI ARAÇLAR DA PYD'YE ULAŞTI!

ABD'nin verdiği  zırhlı araçlar da PYD'ye ulaştı!

ABD'nin Suriye'de DEAŞ'a karşı kurulan ve ana omurgasını YPG'nin oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri'ne ikinci parti olarak gönderdiği zırhlı araçlar PYD'ye ulaştı.

07 Şubat 2017 Salı 12:52

ABD'nin gönderdiği söz konusu zırhlı araçlardan geçen hafta bir partinin dahaSuriye'ye ulaştığı belirtilirken, DSG'nin kendi üretimi olan zırhlı araçlar yerine artık ABD'nin gönderdiği modern zırhlı araçları kullandıkları gözlendi.

İKİNCİ PARTİ ZIRHLI ARAÇLAR DA PYD'YE ULAŞTI

Türkiye'nin tepkisine rağmen Suriye'de içerisinde PKK'nın Suriye'deki partisi olarak bilinen PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin de bulunduğu Demokratik Suriye Güçleri'ne (DSG) ABD'nin zırhlı araç desteğinin sürdüğü belirtildi. 

Kanada üretimi olan zırhlı araçlardan daha önce DSG'ye gönderen ABD'nin, geçen hafta bir parti daha zırhlı aracı Suriye'ye gönderdiği belirtildi.

Amerika'nın Sesi Radyo ve Televizyonu'nun web sayfasında yer alan haber ve görüntülere göre, DSG'ye gönderilen zırhlı araçların Rakka operasyonunda kullanılmaya başlandı.

ABD'nin gönderdiği zırhlı araçlardan sonra DEAŞ operasyonlarında YPG'nin artık kendi üretimi olan zırhlı araçlar yerine modern zırhlı araçların kullanılmaya başladığı belirtildi.ABD'nin başını çektiği Koalisyon güçlerinin hava desteği ile, 'Fırat'ın Gazabı' adıyla RakkaOperasyonu'nu sürdüren

Demokratik Suriye Güçleri'nin Rakka'ya kuzeyden 23 kilometre kadar yaklaştığı ve son olarak Mışrafa köyünü DEAŞ'ten aldığı belirtildi.Haberler.com


ABD'nin Verdiği İkinci Parti Zırhlı Araçlar da... paylaşan: haberler

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.