30 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara14°C

ABDURREZZAK DAĞINA KIŞ TIRMANIŞI YAPILDI

Abdurrezzak dağına kış tırmanışı yapıldı

Türkiye Dağcılık Federasyonu Hakkari İl Temsilciliği kış programında olan Hakkari merkezine bağlı eski Geçimli köyü kuzeyinde bulunan 3 bin 100 rakımlı Abdurrezzak dağın bin 500 metreden tırmanış yaptılar.

26 Şubat 2018 Pazartesi 10:29

 Hakkari Dağcılık İl Temsilcisi Naci Ertunç ve beraberindeki dağcılar  Hakkari merkezine bağlı eski Geçimli köyüne hareket ederek Şükrü Ölmez’e ait dağ evinde kamp attılar.

Ertesi gün erken saatlerde hazırlık yapan yaklaşık 9 dağcı köyün kuzeyinde bulunan Abdurrezzak dağına tırmanışa geçtiler.

Çok zorlu parkurlardan geçmek zorunda kalan dağcılar zirveye yakın bölgede üç dağcının tırmanışı bırakarak geri döndüler.   Kalan 6 dağcının tırmanışa devam ederek 7 saatte zirveye ulaşmayı başardılar.


HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN


Zirvede yaklaşık bir saat kalan dağcılar tırmanış esnasında kullandıkları sarp kayalık bölgelerinden kurtulup, ayrı bir parkurdan inişe geçerek toplam on saatte faaliyeti sonlandırarak akşam geç saatlerde dağ evine ulaştılar.  

Türkiye Dağcılık Federasyonu  Hakkari  İl Temsilcisi Naci Ertunç,  çok zorlu bir parkuru  olan Abdurrezzak dağına şu ana kadar üç ayrı tırmanış yapılmış her tırmanışta dik yamaçları ve geçit vermeyen kayaları dağcıların pestilini çıkarmakta  bu nedenle zirveye az sayıda dağcının ulaştığını söyledi.


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN


Ertunç,” Tüm aksiliklere rağmen benimle beraber zirveye ulaşmayı başaran ve dönmek zorunda kalan dağcı arkadaşlarımı yürekten kutluyorum. Bu kış yapmış olduğumuz 2018 yılı programında olan beşinci kış tırmanışını başarıyla bitirdik.

Programın devamı  olan Reşko dağı, Karadağ, Kandil dağı ve Bala dağı gibi çok zorlu faaliyetler bizi bekliyor. Fırsat buldukça bu tırmanışları yapmaya çalışacağız” dedi.

Dağcılar 3 gün Orman ve Su işleri Müdürlüğünün bölgede yapmış olduğu yabani hayvanlara yönelik yemleme çalışmalarına da katılarak akşam saatlerinde Hakkari merkezine ulaştılar.Haber: Feyzullah Taş

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.