05 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara14°C

AÇ KALAN YABAN HAYVANLARI ŞEHRE İNDİ

Aç kalan yaban hayvanları şehre indi

Hakkari’de dağlarında aç kalan yaban hayvanları şehir merkezine indi.

31 Aralık 2016 Cumartesi 13:31

Kar yağışı ve dondurucu soğuklar nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken yabani hayvanlar, yerleşim yerlerini kent merkezini mesken tutuyor.

 Hakkari’nin Biçer, Bağlar, Keklikpınar ve Yukarı Merzan Mahalleleri’nde evlerin önünde yiyecek arayan tikle ve kurtlar vatandaşları tedirgin etmeye başladı.

Kar kalınlığını 3 metreyi bulduğu Hakkari bölgesinde aç kalan yaban hayvanları yerleşim yerlerine inmeye başladı. Önceki gün Sümbül Dağında görüntülenen yaban keçilerinin ardından bu defa ise kent merkezinde yiyecek arayan tilki ve kurtlara rastlandı.

Değişik mahallelerdeki evlerin önünde yiyecek arayan yaban hayvanları vatandaşlar tarafından da görüntülenmeye başlandı.

Bazı mahalle sakinleri ise son günlerde gece geç saatlerde yiyecek arayan yaban hayvanlarına sıkça rastlandıklarını ifade ederek, onları korkutmadan ve zarar vermeden dolaştıkları noktalara yiyecek bıraktıklarını söylediler.

Bir tilkinin bir evin mutfağına sığınması ise dikkatlerden kaçmadı. Feyzullah Taş/İHA

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.